Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Сьогодні абсолютно випадково в магазині погляд впав на філе щуки. Бути котлет - вирішила я! Котлетки перевершили всі мої очікування, вони вийшли пишними, ніжними, смачними. Дуже рекомендую їх приготувати.
Філе щуки - 600 г
Міська булка або половина батона - 200 г
Морква - 2 шт. (одна маленька, одна велика)
велика Цибулина - 1 шт.
Майонез - 1 стол. лож.
Молоко - 0,5 л
Яйце - 1 шт.
Сіль
Перець
Борошно для паніровки
олія для смаження
Відразу скажу, що це блюдо готується дуже швидко.
Булку ріжемо на шматочки і занурюємо в тепле молоко.
Чистимо цибулину й ріжемо її навпіл. Половину закидаємо в комбайн, а другу половину ріжемо кубиком і складаємо в чавунну каструлю або гусятницю (як варіант - сотейник).
Маленьку морквину трьом на терці і відправляємо в комбайн. Велику моркву ріжемо крупною соломкою або брусками та складаємо в гусятницю.
Готуємо овочеву подушку для наших котлет: додаємо в гусятницю олію і злегка обсмажуємо овочі. Відставляємо в бік.
Готуємо котлетний фарш. Філе щуки промити, обсушити.
Додаємо до моркви і цибулі в комбайн зелень (петрушку та кріп), перемелюють. Додаємо шматочки щуки. Перемелюють.
Додаємо яйце, сіль, перець, майонез, перемелюють. Віджимаємо булку й відправляємо в комбайн. Все остаточно перемішуємо.
Чудовий, пишний фарш готовий.
Формуємо котлетки, паніруємо їх в борошні і обсмажуємо на великому вогні.
Обсмажені котлетки викладаємо на овочі в гусятницю.
У мене вийшло два шари котлет. Доливаємо теплу воду з чайника так, щоб накрився нижній шар котлет. І ставимо на маленький вогонь. Тушкувати котлетки приблизно 20-25 хвилин.
Подавати з рисом або картопляним пюре і овочами. До речі, овочі на дні утятниці просочуються рибкою і виходять неймовірно смачними.