Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей рецепт із серії «шпигунських», знайдений на одному англомовному форумі, присвяченому «здобутим» (або вкрадених?) відомим ресторанним рецептами. Назва ресторану, де подаються такі креветки, не пам'ятаю бо тоді не спромоглася записати, а зараз вже і не знайти… та це і не важливо!
Головне, що рецепт просто чудовий! Багато чого готувала, але тут все по вищому класу - дуже збалансовано, смачно, всього в міру так і готується просто. Мені дуже сподобалося. Дуже сподіваюся, що сподобається і вам!
СКЛАД:
Для рецепту вам знадобиться:
400 г великих креветок (не варених, сірих)
1 + 0.5(для соусу) столові ложки вершкового масла (в оригіналі потрібно 4 + 0.5 для соусу)
1 чайна ложка вудчерского соусу (Worcestershire sause)
1 - 2 зубчики часнику
1 ст. ложка дуже дрібно порізаної цибулі порею (біла частина)
0.5 ст. ложки коньяку (в оригіналі Hennessey)
0.5 ст. ложки рибного соусу (shrimp base)
1 склянка вершків для збиття (35% і вище)
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (можна готувати з картопляним) + трохи води до освіти суспензиисоль - перець
ПРИГОТУВАННЯ:
Креветки почистіть: видаліть панцир, залишивши тільки останню скловолокна з хвостиком для прикраси, і видаліть нитку кишечника, зробивши поздовжній розріз зверху.
Підготовлені креветки посоліть - поперчіть і залиште на час приготування соусу.
Для соусу розтопіть 0.5 ст. ложки вершкового масла, викладіть дрібно нарізаний порей і обсмажуйте 3 - 4 хвилини.
Цибуля не повинен змінити колір, засмажиться, він повинен залишитися таким же світлим, але стати більше прозорим.
Влийте коньяк і прогрійте буквально 1 хвилину до випаровування спирта.Добавьте рибний соус, вершки. Посоліть, додайте трохи меленого перцю.
Прогрійте до гарячого стану. Обережно введіть крохмальну суспензію - тонкою цівкою і при постійному помішуванні, приблизно так само як вводите крохмаль при варінні киселя.
Після введення крохмалю прогрівайте до легкого загустіння. Сильно загущать соус не потрібно. Принагідно зазначу, що крохмальні соуси не можна кип'ятити оскільки крохмаль може осечься і соус з густого знову стане рідким.
Зніміть соус з вогню і відразу ж почати готувати креветки.На окремої сковороді розтопити столову ложку вершкового масла, додайте дрібно нарізаний часник і обсмажуйте до появи часникового запаху.
Зажуритися часник не потрібно, він не повинен змінитися в кольорі, повинен залишитися таким же світлим. Додайте мелений перець, вудчерский соус і прогрійте буквально 1 хвилину.
Додайте креветки і обсмажуйте до зміни кольору (буквально 2 - 3 хвилини). Принагідно зазначу, що креветки готуються дуже швидко, як тільки вони змінили колір - стали рожевими і перестали бути прозорими - креветки готові.
Якщо креветки пересмажити - перетримати, вони стануть гумовими.
Влийте соус і прогрійте ще 2 - 3 хвилини до загустіння.
Подавайте з будь-яким нейтральним гарніром. В ресторанному варіанті такі креветки подаються з відварним рисом і дрібно нарізаним солодким червоним перцем.
Подавайте негайно, оскільки страва буквально щохвилини втрачає у смаку! Приємного вам апетиту!