Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    тигрові креветки - 500г;
    для кляру:
    борошно - 3 ст.л.;
    вода; сіль;
    для паніровки:
    панірувальні сухарі з білого хліба
    Розігріти духовку до 180С. Креветки промити, відрізати голову, зігнути хвостик, щоб між лусочками була видна чорна кішка.
    Підчепити її дерев'яної зубочисткою і витягнути. Очистити креветку, залишивши неочищеним тільки хвостик.
    Розрізати креветку по спинці. Зробити діагональні насічки справа наліво і зліва направо. Трохи відбити рукояткою ножа, щоб хвостик став як можна площі.
    Борошно розвести водою, щоб вийшло рідке однорідне тісто. Додати трохи солі. Опустити креветку в кляр.
    Перекласти на тарілку з панірувальними сухарями. Обваляти креветку в сухарях, щоб вона повністю була покрита цукрової скоринкою.
    Розкласти креветок на змащену маслом деку (краще викласти деко пекарської папером) і запікати на середній полиці духовки приблизно 15 хвилин. Креветки готові.
    До гарячих креветкам подають соєвий соус, але можна і майонез, який попередньо змішують з дрібно нарізаним ріпчастою цибулею.
    Автор: Олена Покровська