Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    500-600 г філе лосося
    3 ст.л. саке
    1,5 ст.л. місо
    1,5 ч.л. цукру
    1,5 ч.л. лимонного соку
    1 стеб. лука-порею
    350 г свіжої спаржі
    3 ч.л. свіжого імбиру
    2 ч.л. обсмаженого кунжуту
    сіль
    Приготування:
    Вогнетривку форму для запікання застелити фольгою, злегка змастити маслом.
    Зробити суміш 1: свіжу спаржу нарізати скибочками, змішати з 2 ч.л. імбиру і кунжуту, посолити за смаком. Отриману суміш 1 викласти на фольгу.
    Зверху викласти скибочки лосося. Зробити суміш 2: змішати саке, місо, цукор і лимонний сік, додати нарізану білу частину лука-цибулі і 1 ч.л. тертого імбиру.
    Отриману суміш 2 ретельно перемішати, викласти поверх лосося.
    Форму накрити фольгою, запікати в духовці протягом 20-25 хвилин при 200-230С.