Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
500-600 г філе лосося
3 ст.л. саке
1,5 ст.л. місо
1,5 ч.л. цукру
1,5 ч.л. лимонного соку
1 стеб. лука-порею
350 г свіжої спаржі
3 ч.л. свіжого імбиру
2 ч.л. обсмаженого кунжуту
сіль
Приготування:
Вогнетривку форму для запікання застелити фольгою, злегка змастити маслом.
Зробити суміш 1: свіжу спаржу нарізати скибочками, змішати з 2 ч.л. імбиру і кунжуту, посолити за смаком. Отриману суміш 1 викласти на фольгу.
Зверху викласти скибочки лосося. Зробити суміш 2: змішати саке, місо, цукор і лимонний сік, додати нарізану білу частину лука-цибулі і 1 ч.л. тертого імбиру.
Отриману суміш 2 ретельно перемішати, викласти поверх лосося.
Форму накрити фольгою, запікати в духовці протягом 20-25 хвилин при 200-230С.