Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли у вас є шматок гарної риби, завжди можна просто кинути його на сковорідку і буквально за 5 хвилин у вас вийде смачна страва.
    Але коли хочеться здивувати гостей або порадувати себе і домашніх ніж-то незвичайним, можна звернутися до вишуканішого рецептом.
    Сьогодні, озброївшись радами моєї шотландської подруги, я вирішила приготувати старовинне, століттями випробуваний блюдо.
    Я використовувала:
    4 шматки філе лосося
    1 невелику цибулину
    кілька скибочок бекону
    100 г вершкового масла
    чверть ч.л. сухого естрагону
    2 ст.л. лимонного соку
    сметану
    Приготування:
    Дрібно січемо цибулю.
    Смажимо його на середньому вогні на вершковому маслі до золотистої скориночки.
    Дрібно ріжемо бекон.
    Додаємо бекон і естрагон в цибулю і обсмажуємо всі разом ще 2 хвилини.
    Витискаємо з лимонний сік і змішати його з цибулею, беконом і естрагоном.
    Покриваємо деко фольгою і викладаємо філе лосося.
    Рівномірно розподіляємо суміш, що вийшла на рибі.
    Загинаємо краю фольги, щоб вийшов конверт.
    Запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200ºC протягом 20 хвилин. Подаємо на стіл зі сметаною і зеленню.
    З особистого досвіду:
    *Звичайно, я завжди голосую за свіжу рибу. Але якщо такої можливості немає, переконайтеся, що риба повністю розморозилася, перш ніж приступати до готування.
    * Щоб позбавитися від неприємного металевого присмаку, що виникає у размораженной риби, недовго тримати її в молоці.
    * Замість натурального лимонного соку можна використовувати лимонну есенцію. Хоча з 'живим лимоном', звичайно, смачніше.
    * Якщо ви принциповий супротивник вершкового масла, замініть його будь-яким іншим.
    * Замість сметани в Шотландії іноді використовують вершки.
    А тепер за стіл!