Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Коли у вас є шматок гарної риби, завжди можна просто кинути його на сковорідку і буквально за 5 хвилин у вас вийде смачна страва.
Але коли хочеться здивувати гостей або порадувати себе і домашніх ніж-то незвичайним, можна звернутися до вишуканішого рецептом.
Сьогодні, озброївшись радами моєї шотландської подруги, я вирішила приготувати старовинне, століттями випробуваний блюдо.
Я використовувала:
4 шматки філе лосося
1 невелику цибулину
кілька скибочок бекону
100 г вершкового масла
чверть ч.л. сухого естрагону
2 ст.л. лимонного соку
сметану
Приготування:
Дрібно січемо цибулю.
Смажимо його на середньому вогні на вершковому маслі до золотистої скориночки.
Дрібно ріжемо бекон.
Додаємо бекон і естрагон в цибулю і обсмажуємо всі разом ще 2 хвилини.
Витискаємо з лимонний сік і змішати його з цибулею, беконом і естрагоном.
Покриваємо деко фольгою і викладаємо філе лосося.
Рівномірно розподіляємо суміш, що вийшла на рибі.
Загинаємо краю фольги, щоб вийшов конверт.
Запікаємо в розігрітій духовці при температурі 200ºC протягом 20 хвилин. Подаємо на стіл зі сметаною і зеленню.
З особистого досвіду:
*Звичайно, я завжди голосую за свіжу рибу. Але якщо такої можливості немає, переконайтеся, що риба повністю розморозилася, перш ніж приступати до готування.
* Щоб позбавитися від неприємного металевого присмаку, що виникає у размораженной риби, недовго тримати її в молоці.
* Замість натурального лимонного соку можна використовувати лимонну есенцію. Хоча з 'живим лимоном', звичайно, смачніше.
* Якщо ви принциповий супротивник вершкового масла, замініть його будь-яким іншим.
* Замість сметани в Шотландії іноді використовують вершки.
А тепер за стіл!