Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Соус монрэ готується на основі білого соусу бешамель, але, на відміну від базового соусу, у ньому є сир і сирий жовток. Якщо ви будете запікати сирі мідії, то попередньо проваріть їх в невеликій кількості білого вина. Заморожені варені мідії досить просто розморозити.
    Інгредієнти:
    мідії (варені, заморожені, очищені) - близько 300г; для соусу морнэ: борошно - 10г; вершкове масло - 10г; молоко - біля 1 склянки; сир (Эмменталер) - близько 20г; яйце (жовток) - 1 шт.; сіль, мелений чорний перець - за смаком.
    Приготування:
    Розморозити мідії. Приготувати соус бешамель, який і є основа для соусу морнэ: у невеликій каструлі розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити до горіхового запаху.
    Зняти посуд з борошном з плити, акуратно влити гаряче молоко, добре розмішати. Зменшити вогонь і варити соус, постійно помішуючи, приблизно 5-7 хвилин.
    Зняти каструлю з соусом з плити, додати тертий сир і енергійно розмішати.
    Тепер можна додати трохи збитий жовток. Розмішати. Приправити за смаком сіллю й білим молотим перцем.
    Розкласти мідії в порційні жароміцні формочки. У кожну форму додати соус (1-2 ст.л., але можна і більше).
    Запікати під грилем кілька хвилин. Слідкуйте, щоб соус не почав підгоряти.