Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для однієї замороженої скумбрії середньої статури нам буде потрібно (для маринаду):
    вода 500 мл
    сіль 2 ст. л.
    цукор 2 ст. л.
    лук 1 штука
    морква 1 штука
    оцет 30% 2 ст. л.
    лавровий лист
    запашний перець гіркий 5 шт.
    перець чорний горошок 10 шт.
    сушений кріп 1 ст. л.
    Приготування:
    Цибулю нарізати кільцями, морква кружками. Скласти всі інгредієнти для маринаду , включаючи моркву і цибулю, в каструлю, довести до кипіння, в останню чергу додати оцет. Маринад не кип'ятити, відразу зняти з вогню. Повністю охолодити.
    Кріп, звичайно, можна і свіжий.
    Розморожену скумбрію почистити, нарізати шматочками і викласти в посуд для маринування, перекладаючи рибу морквою та цибулею. Залити маринадом. Дати промаринуватися добу, але краще все ж пару дней.Приятного апетиту!
    Примітка:
    Цей спосіб маринування мені дістався ...двадцять років тому від продавщиці нашого, практично сільського, магазинчика. І магазинчика тепер немає, і тієї милою літній естонки.. Вона розповідала, що так маринували її бабусі не тільки скумбрію, а в основному, звичайно, салаку. Яка в ті, та ще і в наші часи був розміром із цю саму скумбрію або оселедець.
    Ольга