Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Для однієї замороженої скумбрії середньої статури нам буде потрібно (для маринаду):
вода 500 мл
сіль 2 ст. л.
цукор 2 ст. л.
лук 1 штука
морква 1 штука
оцет 30% 2 ст. л.
лавровий лист
запашний перець гіркий 5 шт.
перець чорний горошок 10 шт.
сушений кріп 1 ст. л.
Приготування:
Цибулю нарізати кільцями, морква кружками. Скласти всі інгредієнти для маринаду , включаючи моркву і цибулю, в каструлю, довести до кипіння, в останню чергу додати оцет. Маринад не кип'ятити, відразу зняти з вогню. Повністю охолодити.
Кріп, звичайно, можна і свіжий.
Розморожену скумбрію почистити, нарізати шматочками і викласти в посуд для маринування, перекладаючи рибу морквою та цибулею. Залити маринадом. Дати промаринуватися добу, але краще все ж пару дней.Приятного апетиту!
Примітка:
Цей спосіб маринування мені дістався ...двадцять років тому від продавщиці нашого, практично сільського, магазинчика. І магазинчика тепер немає, і тієї милою літній естонки.. Вона розповідала, що так маринували її бабусі не тільки скумбрію, а в основному, звичайно, салаку. Яка в ті, та ще і в наші часи був розміром із цю саму скумбрію або оселедець.
Ольга