Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * спагетті - 200 гр;
    * рікотта - 250 гр;
    * базилік - пучок;
    * копчена червона риба (тут форель) - 150 гр;
    * пармезан - 100 гр;
    * сіль, перець.
    Ставимо варитися макарони в солоній воді по інструкції на упаковці, варимо їх "аль-денте" - недоварив 1-2 хвилини. Коли будете зливати готові макарони, залиште чашку води, в якій варилися.
    Рикотту розминаємо вилкою. Пармезан трьом на дрібній тертці. Рибку нарізати невеликими шматочками.
    У базиліка відриваємо маленькі листочки і залишаємо їх для украшения.Крупные листя теж відокремлюємо від стебел. Стебла выкидываем.
    Базилік нарізаємо соломкою. Очищаємо часник і раздавливаем зубчики плоскою стороною ножа, щоб вони віддали весь свій аромат.
    На розігріту сковороду з рослинним маслом кидаємо часник і обсмажуємо його на невеликому вогні хвилину-дві, для додання аромату маслу.
    Потім часник виймаємо і викидаємо, а в сковорідку відправляємо зварені макарони. Туди ж додаємо рикотту і інтенсивно перемішуємо, щоб вона розподілилася.
    Далі діємо швидко, так як макаронам довго в сковороді чекати не варто.
    Кидаємо нарізаний базилік і рибу. Добре перемішуємо, додаємо воду з чашки (пам'ятаєте, ми залишали воду з-під макаронів?). Я додала в цей раз приблизно половину чашки, дивіться самі - щоб соус став соковитим.
    Цей прийом використовують італійські кухаря - вода після варіння макаронів крохмалиста і вона не зробить наш соус дуже рідким. Приправляємо свіжомеленим чорним перцем, перемішуємо і тут же вимикаємо.
    Розкладаємо пасту по тарілках, щедро посипаємо тертим пармезаном і прикрасити листочками базиліка.
    Подаємо негайно.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна