Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Навряд чи хтось з розсудливих людей вирішить сперечатися з тим, що паста - ідеальне блюдо для кожного буднього вечора, того самого, що бітли називали “hard day’s night”. Швидкий, смачний, поживний, універсальний вечеря - чи не цього всі ми хочемо, повернувшись додому після роботи?
Зрозуміло, існують трудомісткі рецепти пасти, начебто спагетті болоньєзе, але паста з тунцем не з таких. Як і всі рецепти з тунцем, що звичайним, що консервованим, вона готується дуже швидко без будь-якого збитку для смаку.
Паста з тунцем
2 порції
200 р. пасти
2 зубчики часнику
1 невелика цибулина
200 р. протертих помідорів
200 г консервованого тунця
1 ст.л. каперсів
жменю шпинату
оливкова олія
сіль
чорний перець
Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії і обсмажте подрібнені часник і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (на цьому етапі любителі автентичного смаку можуть додати до овочів парочку анчоусів).
Додайте нарізані каперси і протерту м'якоть помідорів, іменовану пассатой, і доведіть до обережного кипіння - ніяких бризок, нам потрібно лише невелике тремтіння поверхні.
Відваріть пасту (в моєму випадку - фузіллі) в підсоленій воді, дотримуючись безвідмовної формулою “10 р. солі - 100 р. пасти - 1 л. води”. Тим часом додайте тунця в соус і лопаткою розімніть до стану окремих пластівців. Приправте соус чорним перцем і сіллю, але не переборщіть - і тунець, і каперси вже досить солоні.
Коли паста буде готова, злийте воду, зберігши трохи про запас, і перекладіть готову пасту на сковороду, де тушкується соус. Туди ж відправляйте жменю листя шпинату, і всі енергійно перемішайте. Якщо соус здасться вам надто густим - додайте воду, в якій варилася паста, а потім розкласти все по тарілках та подавайте.
PS: В Італії не прийнято посипати тертим пармезаном пасту з рибою або морепродуктами, але якщо дуже хочеться, я не бачу причин цього собі не дозволити.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін