Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Навряд чи хтось з розсудливих людей вирішить сперечатися з тим, що паста - ідеальне блюдо для кожного буднього вечора, того самого, що бітли називали “hard day’s night”. Швидкий, смачний, поживний, універсальний вечеря - чи не цього всі ми хочемо, повернувшись додому після роботи?
    Зрозуміло, існують трудомісткі рецепти пасти, начебто спагетті болоньєзе, але паста з тунцем не з таких. Як і всі рецепти з тунцем, що звичайним, що консервованим, вона готується дуже швидко без будь-якого збитку для смаку.
    Паста з тунцем
    2 порції
    200 р. пасти
    2 зубчики часнику
    1 невелика цибулина
    200 р. протертих помідорів
    200 г консервованого тунця
    1 ст.л. каперсів
    жменю шпинату
    оливкова олія
    сіль
    чорний перець
    Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії і обсмажте подрібнені часник і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (на цьому етапі любителі автентичного смаку можуть додати до овочів парочку анчоусів).
    Додайте нарізані каперси і протерту м'якоть помідорів, іменовану пассатой, і доведіть до обережного кипіння - ніяких бризок, нам потрібно лише невелике тремтіння поверхні.
    Відваріть пасту (в моєму випадку - фузіллі) в підсоленій воді, дотримуючись безвідмовної формулою “10 р. солі - 100 р. пасти - 1 л. води”. Тим часом додайте тунця в соус і лопаткою розімніть до стану окремих пластівців. Приправте соус чорним перцем і сіллю, але не переборщіть - і тунець, і каперси вже досить солоні.
    Коли паста буде готова, злийте воду, зберігши трохи про запас, і перекладіть готову пасту на сковороду, де тушкується соус. Туди ж відправляйте жменю листя шпинату, і всі енергійно перемішайте. Якщо соус здасться вам надто густим - додайте воду, в якій варилася паста, а потім розкласти все по тарілках та подавайте.
    PS: В Італії не прийнято посипати тертим пармезаном пасту з рибою або морепродуктами, але якщо дуже хочеться, я не бачу причин цього собі не дозволити.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін