Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* пенне - 250 гр;
* філе форелі - 350 гр;
* кабачок (можна цукіні) - 1 шт;
* часник - 2 зубчики;
* біле сухе вино - 1/4 склянки;
* вершки 20% - 250 мл;
* петрушка - пучок;
* оливкова олія - 3 ст.л.;
* сіль, мелений чорний перець.
Моєму кабачок, петрушку і рибу. Часник чистимо.
Ставимо варитися пенне, дотримуючись інструкції на упаковці. Неодмінно солимо!
На дрібній тертці натираємо пармезан.
Кабачок ріжемо не занадто тонкими чверть-кільцями.
Філе зрізуємо з шкіри, поверяем наявність кісточок (проводимо пальчиками по всій поверхні риби, відчуєте кістки, якщо є) і видаляємо їх.
Ріжемо рибу досить великими кубиками, приблизно 3 на 3 см.Нарезаем дрібно часник і петрушку (листя).
На розігріту з оливковою олією сковорідку кидаємо кабачок і рибу. Смажимо 5 хвилин, обережно помішуючи, щоб не пошкодити шматки риби. Солимо й перчимо.
Тим часом зливаємо воду з пенне. 1/2 склянки води, в якій варилися макарони, збережемо.
У сковороду додаємо часник, перемішуємо, через хвилину вливаємо вино і выпариваем ще 2 хвилини. Потім вливаємо вершки.
Коли забулькают, додаємо відварені пенне і воду з-під них. Акуратно перемішаємо й прогріваємо всі разом хвилинку.
Посипаємо листочками петрушки, перемішуємо і вимикаємо.
Подаємо відразу ж, посипавши в тарілці тертим пармезаном.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.