Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Оселедець, картопля, цибуля - класичне поєднання в кулінарії. Навіть якщо просто картоплю відварити, нарізати скибочками оселедець і полити запашним маслом, вже виходить смачна страва. Але це на кожен день, а для святкового столу з тих же продуктів все ж краще приготувати щось особливе. Наприклад - зробити порціонне закуску.
    Інгредієнти:
    слабосолена оселедець - 1 шт;
    салатний червона цибуля - 2 шт;
    картопля - 6-8 шт;
    цибуля-порей - 1 шт;
    оцет яблучний 6% - 3-4 ст. л;
    зелень для прикраси.
    1. Цибулю наріжте кружечками товщиною 0,5 см. Для цієї закуски краще брати червоний кримський лука (або фіолетовий) - він не такий гострий, як інші сорти, і виглядати готова закуска з ним буде яскравіше.
    2. Перекладіть цибулю в глибокий салатник, залийте сумішшю оцту і води (пропорції на ваш смак). Перемішувати не потрібно, цибулю повинен залишатися цілим. Залиште маринуватися на 20 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб скла рідина.
    3. Поки маринується цибулю, відваріть картоплю в киплячій підсоленій воді. Остудіть, наріжте кружечками товщиною 1,5 см. Щоб картопля не кришився при нарізці, краще брати сорти з невеликим вмістом крохмалю (така картопля не розварюється).
    4. Оселедець розділіть на філе, виберіть усі дрібні кістки. Наріжте тонкими скибочками товщиною близько 1,5 см.
    5. На блюдо викладіть кружечки картоплі впритул один до іншого.
    6. На кожен гурток картоплі покладіть цибулю.
    7. Закрийте цибулю картоплею. Намагайтеся підбирати картопля, цибуля одного діаметру, тоді закуска вийде акуратною, і її буде зручно брати із загального страви.
    8. На картоплю викладіть скибочка оселедця, зверху покладіть цибуля-порей. Прикрасьте закуску будь-який зеленню (підійде петрушка, кріп, зелена цибуля). Перед подачею можна збризнути оселедець маслом, але зовсім небагато, щоб на блюді не було масляних розлучень.
    чи Можна приготувати салат з картоплі і оселедця?
    З тих же продуктів можна зробити дуже смачний салат. Варену картоплю ріжеться невеликими шматочками, оселедець - кубиками. Цибулю нарізується півкільцями і маринується в оцті. Всі продукти акуратно перемішуються, викладаються гіркою в салатник.
    Для заправки потрібно змішати трохи оцту (краще брати яблучний) з рослинним маслом і додати готової гірчиці. Все трохи збити, полити заправкою салат. При подачі на стіл посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
    Фото і рецепт: Sangina