Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
СКЛАД:
Для рецепту знадобиться: 400 г рибного філе, 4 моркви, 2 цибулини, 1 столова ложка томатної пасти, трохи борошна, 1 чайна ложка оцту, 2 лаврових листа, 5 - 7 горошин чорного перцю, сіль, цукор, рослинна олія для смаження.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для цього блюда підійде абсолютно будь-яка риба. Краще, звичайно, взяти філе, але можна і цілу рибу, і навіть рибну дрібниця. Рибу наріжте на порційні шматки (дрібну готуємо цілком), поперчіть, обваляйте в борошні з сіллю і обсмажте на олії до скоринки (з двох сторін), відкладіть.
При необхідності додайте в сковороду масла і обсмажте нарізану кільцями цибулю до прозорості. Додайте нарізану соломкою або натерту на крупній терці моркву. Нарізана краще, але якщо виберете тертку, то тільки велику, щоб у готовій страві морква мала форму. Обсмажуйте ще 3 - 4 хвилини доки морква не придбає деяку м'якість і злегка осяде.
Додайте помідори або томатну пасту в залежності від сезону та наявності. Якщо будете готувати зі свіжими помідорами, зняти з них шкірку і дрібно наріжте або навіть перекрутіть на м ’ ясорубці. Для яскравості кольору і насиченість смаку можна додати трохи томатної пасти, але це за бажанням. Якщо візьмете томатну пасту, розбавте її водою до густоти сметани.
Тушкуйте всі разом 3 - 4 хвилини. Додайте водички або рибного бульйону, щоб овочі були повністю покриті і ще трохи зверху, посоліть, додайте цукор і така кількість оцту, лимонного соку або вина, щоб маринад придбав приємний для вас кисло-солодкий смак. Якщо вам здається, що кислоти помідор цілком достатньо, можете обійтися і без оцту. Покладіть лавровий лист, чорний перець горошком, доведіть до кипіння варіть 1 - 2 хвилини.
Поверніть у сковорідку рибу. Розподіліть овочі і рибу таким чином, щоб риба лежала на овочах і була ними прикрита. Якщо риби багато, викладайте овочі і рибу шарами, але першим і останнім шаром повинні бути овочі.
При необхідності додайте води, щоб рівень рідини був врівень з рибою, закрийте кришкою і тушкуйте до готовності риби. Час залежить від розміру шматочків риби і в середньому становить 5 - 10 хвилин.
Зніміть з вогню, дайте застигнути, а потім зніміть на 3 - 4 години в холодильник настоятися. Подавайте в холодному вигляді як закуску.
Приємного вам апетиту!