Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Рибка досить смачна, готується відразу з гарніром в одному сотейнику, тому можна готувати на вечерю. Доданий вино робить смак гарніру багатшим і наближає до Португалії, тому можна пропонувати і на свята.
Інгредієнти:
Риба судак 400 гр
Рис 100 гр (0,5 склянки)
Цибуля ріпчаста 120 гр (2 шт)
Помідор 2 шт (або кетчуп 1,5 столові ложки)
Часник 2 зубчики
Вино сухе біле 100 гр (0,5 склянки)
Петрушка 30 гр
Олія 2 столові ложки
Чебрець, сіль, перець за смаком.
Гвоздика 2 шт
Рис промити, викласти в каструлю, в якій він буде отвариваться, залити 1литром води, посолити. Поставити отвариваться рис.
Рибу очистити, промити, очистити філе.
Рибу нарізати дольками, розміром як пробка від пляшки.
Петрушку і часник дрібно посікти.
Помідори очистити від шкірки і натерти на терці, а якщо у вас кетчуп або томатна паста, то пасту треба розбавити водою (долити води в 2-3 рази більше, ніж томатної пасти і розмішати пасту у воді).
У сковороді розігріти олію. Викласти цибулю і обсмажити до світло коричневого кольору.
Додати терту помідори, часник дрібно різане, різану петрушку, трохи-трохи посолити, накрити кришкою і на маленькому вогні тушкувати близько 4 хвилин.
Відкрити кришку, покласти в соус гвоздику, перець і чебрець.
З вже звареного рису злити воду. Рис викласти в соус, додати біле сухе вино і все перемішати в сковороді.
Поверх рису викласти шматочки риби. Накрити кришкою.
На невеликому вогні тушкувати 20 хвилин.
Страву подавати гарячим.
Приємного апетиту!