Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * філе білої риби (у мене мерлуза) - 1 кг;
    * борошно - біля склянка;
    * вершкове масло - 100 гр;
    * сіль, перець.
    Соус меньєр:
    * вершкове масло - 100 гр;
    * петрушка - пучок;
    * лимон - 1/2.
    Рибу моєму та висушуємо на паперовому рушник. Ріжемо на порційні шматки.
    У велику плоску тарілку насипаємо борошно, сіль і перець. Добре перемішуємо.
    Обвалюємо шматки риби в борошні зі спеціями, стряхиваем надлишки.
    Змащуємо одну сторону шматки філе пом ’ якшеним вершковим маслом (його треба заздалегідь дістати з холодильника).
    Кладемо на розігріту суху сковорідку маслом вниз шматки риби.
    Смажимо 2-3 хвилини з кожного сторони до золотистої скориночки. Знімаємо на блюдо, накриваємо кришкою, щоб не остигала.
    Робимо соус меньєр: моєму і нарізати петрушку (я нарізала всю петрушку, разом із стеблинками, мені в цьому соусі вони не заважають).
    На ту ж сковорідку, гда жарилася риба кладемо вершкове масло, як тільки воно расстает (не передержите, щоб масло не потемніло), вичавлюємо сік половини лимона і кидаємо петрушку.
    Перемішуємо і відразу вимикаємо.
    На тарілку покласти шматочок рибки, поливаємо соусом і подаємо зі своїм коханим гарніром. Тут теплий салат з брокколі.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна