Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* філе білої риби (у мене мерлуза) - 1 кг;
* борошно - біля склянка;
* вершкове масло - 100 гр;
* сіль, перець.
Соус меньєр:
* вершкове масло - 100 гр;
* петрушка - пучок;
* лимон - 1/2.
Рибу моєму та висушуємо на паперовому рушник. Ріжемо на порційні шматки.
У велику плоску тарілку насипаємо борошно, сіль і перець. Добре перемішуємо.
Обвалюємо шматки риби в борошні зі спеціями, стряхиваем надлишки.
Змащуємо одну сторону шматки філе пом ’ якшеним вершковим маслом (його треба заздалегідь дістати з холодильника).
Кладемо на розігріту суху сковорідку маслом вниз шматки риби.
Смажимо 2-3 хвилини з кожного сторони до золотистої скориночки. Знімаємо на блюдо, накриваємо кришкою, щоб не остигала.
Робимо соус меньєр: моєму і нарізати петрушку (я нарізала всю петрушку, разом із стеблинками, мені в цьому соусі вони не заважають).
На ту ж сковорідку, гда жарилася риба кладемо вершкове масло, як тільки воно расстает (не передержите, щоб масло не потемніло), вичавлюємо сік половини лимона і кидаємо петрушку.
Перемішуємо і відразу вимикаємо.
На тарілку покласти шматочок рибки, поливаємо соусом і подаємо зі своїм коханим гарніром. Тут теплий салат з брокколі.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна