Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це абсолютно універсальний спосіб запікання риби в духовці, який підходить рішуче до будь-якої риби, і в першу чергу - до філе м'ясистої, не надто кістлявою риби з білим м'ясом. Все, що від вас потрібно - сунути “конверт” з рибою в духовку, іншу роботу дороблять гарячі пари, які будуть циркулювати у фользі, насичуючи рибу чудовими ароматами розмарину та часнику.
    На мій погляд, саме це поєднання додає рибі такий дикий, “лісовий” дух, але не соромтеся використовувати інші трави і приправи: ця технологія хороша саме своєю простотою, яка буквально провокує на експерименти.
    Риба у фользі, запечена в духовці
    4 порції
    філе білої риби вагою 1 кг.
    кілька гілочок розмарину
    3-4 зубчики часнику
    50 мл оливкової олії
    сіль
    чорний перець
    З'єднаєте в мисці листки розмарину, роздавлений часник і оливкове масло, приправте сіллю й чорним перцем, і як слід розмішайте. Наріжте філе риби без шкіри і кісток великими кубиками, покладіть у відповідну ємність і залийте приготованим маринадом.
    Якщо є час - залиште рибу помаріноваться протягом кількох годин, якщо його немає - відразу перекладіть рибу на подвійний шар фольги, полийте зверху залишилися на дні маринадом, і запакуйте щільний конверт, при необхідності взявши ще один-два шари фольги, для міцності.
    Запікайте рибу у фользі в духовці, розігрітій до 220 градусів, протягом 30 хвилин. Коли дістанете - не попечіться пором, який вирветься з відкритого конверта, він дуже гарячий!
    Подавайте рибу з зеленою сальсою - я вже багато разів писав про цей простий соус, який готується в блендері з різної зелені, часнику, оливкової олії і лимонного соку, і відмінно поєднується з ніжним смаком запеченої риби. До речі, замість духовки рибу можна приготувати і на вугіллі, якщо ви збираєтеся на пікнік.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін