Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Філе риби (у мене окунь) - 500 г
    * Цибуля ріпчаста (не дуже великий) - 2 шт
    * Петрушка (свіжа, гілочки ) - 10-12 шт
    * Вино біле сухе (у мене домашнє) - 125 мл
    * Вода - 200 мл
    * Сіль
    * чорний Перець (мелений і горошок)
    * Гвоздика (в бутонах) - 4-6 шт
    * Лавровий лист - 3 шт
    * Масло вершкове - 50 г
    * Борошно пшеничне - 2 ст. л.
    * Лимон
    Приготування:
    Очищений лук ріжемо кільцями і що вистилає їм дно каструлі або сковороди з високими стінками. Кладемо цибулинки гвоздики, лавровий лист і перець чорний горошок.
    Зверху кладемо гілочки петрушки. На готову "подушку" викладаємо шматочки посоленого і поперченого філе, і по стінці наливаємо вино і воду.
    Накриваємо кришкою й варимо на середньому вогні до готовності риби. Оскільки мої шматочки були тонкими, готові вони були через 7 хвилин.
    Готову рибу викладаємо на тарілку і збризкуємо лимонним соком, вогонь при цьому не вимикаємо.
    Я замість лимона використала такий ось соус. Не рекламую, але всім рекомендую, якщо у вас у продажу є щось подібне.
    Залишився на вогні бульйон варимо ще 5-7 хвилин. Після виймаємо петрушку, лавровий лист і гвоздику, вони нам більше не потрібні. Цибулю перекладаємо в блендер, бульйон сцеживаем і трохи, приблизно 1/3, додаємо до цибулі.
    Нічого, якщо з цибулею потрапить трохи перцю. Пюрируем цибулю і розводимо бульйоном, що залишився. Борошно прожариваем з вершковим маслом.
    Поступово вводимо бульйон, і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки, досаливаем. Соус, при постійному помішуванні, доводимо до кипіння і загустіння.
    Поливаємо рибу гарячим соусом і подаємо з улюбленим гарніром. Що вражає - у соусу абсолютно немає рибного смаку, він з легкою кислинкою, в міру пряний і гострий.
    На гарнір у мене був рис з шафраном
    Фото і рецепт: ЭнВэ