Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* філе тріски - 1 кг;
* цибуля - 2 шт;
* морква - 1 шт (середня);
* зерновий хліб - 5-6 шматочків;
* сир - 1/2 пачки (125 гр);
* молоко - 1/2 склянки;
* кріп - 1 пучок;
* 1 яйце;
* сіль, перець, спеції для риби.
Моєму філе й ріжемо на шматочки, які відображатимуться в вашу м'ясорубку.
Замочуємо хліб в молоці, розірвавши його на шматочки.
Уважно при нарізці перевіряємо пальчиками на наявність кісток і виймаємо їх при необхідності. Перемелюють в м ’ ясорубці.
Ріжемо на такі ж шматки моркву і теж відправляємо в м'ясорубку.
Також чинимо з цибулею і пропитавшимся молоком хлібом.
Додати у фарш яйце, дрібно нарізаний кріп, сир, сіль, спеції, добре перемішуємо. Я це роблю руками.
Формуємо котлети. Я беру столову ложку фаршу з гіркою та вологими руками роблю овальну котлету.
Смажимо на сковорідці з 2-х сторін, коли перевертаємо 1-й раз, накриваємо кришкою, щоб вони добре просмажились.
Я в цей раз смажила до впевненої скоринки, тому що вони були дуже ніжні. Подаємо з печеною картоплею і свіжими огірками.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт Ольга Злобіна.