Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * філе тріски - 1 кг;
    * цибуля - 2 шт;
    * морква - 1 шт (середня);
    * зерновий хліб - 5-6 шматочків;
    * сир - 1/2 пачки (125 гр);
    * молоко - 1/2 склянки;
    * кріп - 1 пучок;
    * 1 яйце;
    * сіль, перець, спеції для риби.
    Моєму філе й ріжемо на шматочки, які відображатимуться в вашу м'ясорубку.
    Замочуємо хліб в молоці, розірвавши його на шматочки.
    Уважно при нарізці перевіряємо пальчиками на наявність кісток і виймаємо їх при необхідності. Перемелюють в м ’ ясорубці.
    Ріжемо на такі ж шматки моркву і теж відправляємо в м'ясорубку.
    Також чинимо з цибулею і пропитавшимся молоком хлібом.
    Додати у фарш яйце, дрібно нарізаний кріп, сир, сіль, спеції, добре перемішуємо. Я це роблю руками.
    Формуємо котлети. Я беру столову ложку фаршу з гіркою та вологими руками роблю овальну котлету.
    Смажимо на сковорідці з 2-х сторін, коли перевертаємо 1-й раз, накриваємо кришкою, щоб вони добре просмажились.
    Я в цей раз смажила до впевненої скоринки, тому що вони були дуже ніжні. Подаємо з печеною картоплею і свіжими огірками.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт Ольга Злобіна.