Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти для тіста:
    борошно - 600г;
    дріжджі (сухі) - 2 ч.л.;
    сіль - 1-2 ч.л.; цукор - 1 ст.л.;
    вершкове масло - 120г;
    яйце - 1 шт.;
    вода - 300 мл;
    для начинки:
    форель - 1 шт.;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    петрушка (свіжа зелень) - 1 пучок;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    вершкове масло - 20г;
    для змащування пирога: яйце (жовток) - 1 шт.
    Тісто для рибника в цей раз готувала хлібопічці моделі. Як звичайно, на дно поклала дріжджі, потім засинала просіяне борошно, сіль, цукор, зверху розклала шматочки вершкового масла кімнатної температури.
    У мисці злегка збила яйце і змішала його з водою. Перелила яєчну суміш в контейнер хлібопічки і включила ‘Основну’ програму в режимі ‘Тісто’.
    Для начинки з потрошеной форелі зрізала плавники, зняла шкіру і відокремила філе від кісток. Філе порубила шматочках приблизно 2х2 см.
    Цибулину обчистити, розрізати на половинки і нарізати тонкими півкільцями. Перед тим як змішати цибулю з рибою, пом'яла його руками, щоб цибуля дав сік.
    Додала до рибної начинці дрібно нарізану петрушку, spiced сіллю і меленим перцем.
    Підійшло тісто розділила на 2 рівні частини. Кожну частину розкачує у вигляді овальної коржі завтовшки близько 1 см. У центр кожної коржі уклала начинку з форелі.
    Поверх начинки розклала тонкі скибочки охолодженого вершкового масла. Зверху і знизу коржі залишила вільне місце (близько 5 - см), з боків-близько 9 см.
    Бічні частини тесту нарізала під кутом 45 градусів по відношенню до начинки на смужки шириною близько 1 см. Верхній вільні край тесту поклала на начинку, бічні смужки тесту уклала поперемінно один на одного, щоб на поверхні пирога вийшла мережі.
    Нижній вільний край тесту поклала на начинку і прикрасила смужками, щоб вийшов риб'ячий хвіст. Переклала рибники на деко, застелене пекарської папером, накрила серветкою і залишила підходити.
    Змащує пироги збитим яйцем (краще тільки жовтком) і поставила в прогріту до 190 З духовку приблизно на 1 годину.
    Готові рибники дістала з духовки, сбрызнула водою і залишила відпочивати під рушником. Є пироги можна і гарячими і холодними.
    Фото і рецепт: Олена Покровська