Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти для тіста:
борошно - 600г;
дріжджі (сухі) - 2 ч.л.;
сіль - 1-2 ч.л.; цукор - 1 ст.л.;
вершкове масло - 120г;
яйце - 1 шт.;
вода - 300 мл;
для начинки:
форель - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
петрушка (свіжа зелень) - 1 пучок;
сіль, мелений чорний перець - за смаком;
вершкове масло - 20г;
для змащування пирога: яйце (жовток) - 1 шт.
Тісто для рибника в цей раз готувала хлібопічці моделі. Як звичайно, на дно поклала дріжджі, потім засинала просіяне борошно, сіль, цукор, зверху розклала шматочки вершкового масла кімнатної температури.
У мисці злегка збила яйце і змішала його з водою. Перелила яєчну суміш в контейнер хлібопічки і включила ‘Основну’ програму в режимі ‘Тісто’.
Для начинки з потрошеной форелі зрізала плавники, зняла шкіру і відокремила філе від кісток. Філе порубила шматочках приблизно 2х2 см.
Цибулину обчистити, розрізати на половинки і нарізати тонкими півкільцями. Перед тим як змішати цибулю з рибою, пом'яла його руками, щоб цибуля дав сік.
Додала до рибної начинці дрібно нарізану петрушку, spiced сіллю і меленим перцем.
Підійшло тісто розділила на 2 рівні частини. Кожну частину розкачує у вигляді овальної коржі завтовшки близько 1 см. У центр кожної коржі уклала начинку з форелі.
Поверх начинки розклала тонкі скибочки охолодженого вершкового масла. Зверху і знизу коржі залишила вільне місце (близько 5 - см), з боків-близько 9 см.
Бічні частини тесту нарізала під кутом 45 градусів по відношенню до начинки на смужки шириною близько 1 см. Верхній вільні край тесту поклала на начинку, бічні смужки тесту уклала поперемінно один на одного, щоб на поверхні пирога вийшла мережі.
Нижній вільний край тесту поклала на начинку і прикрасила смужками, щоб вийшов риб'ячий хвіст. Переклала рибники на деко, застелене пекарської папером, накрила серветкою і залишила підходити.
Змащує пироги збитим яйцем (краще тільки жовтком) і поставила в прогріту до 190 З духовку приблизно на 1 годину.
Готові рибники дістала з духовки, сбрызнула водою і залишила відпочивати під рушником. Є пироги можна і гарячими і холодними.
Фото і рецепт: Олена Покровська