Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
- 150 гр. вершкового масла;
- 1/2 ч.л. солі;
- 300 гр. муки;
- 2 ст.л. води;
- 2 банки тунця у власному соку;
- 1 цибулина;
- 4 яйця;
- 250 мл вершків;
- сіль;
- 150 гр сиру;
- 1 помідор.
Кладемо в кухонний комбайн великі шматки розм'якшеного масла, засипаємо борошно та сіль, перемішуємо, додаємо воду і знову перемішуємо.
Якщо ви бачите, що тісто зовсім сухе (сухі крихти) додайте ще ложку води. Перекладаємо тісто в рознімну форму і 'размазываем' по дну і стінок так, щоб вийшли досить високі краю.
Потім на краю треба покласти смужки з фольги для того, щоб вони в духовці не 'впали' і ставимо в духовку на 10 хвилин.
Тунець розминаємо вилкою (без соку). Смажимо цибулину на рослинній олії, посипаючи в процесі смаження спеціями (я віддаю перевагу паприку і гострий червоний перець - його чуть-чуть), і додаємо його до риби.
Дістаємо з духовки наше тісто і розподіляємо за нього рибу. Посипаємо спеціями для морепродуктів.
Змішуємо в мисці яйця, додаємо до них вершки, солимо, перемішуємо. Акуратно виливаємо суміш на рибу.
Трьом на крупній тертці сир і посипаємо їм пиріг. Помидорку ріжемо кружечками поперек і викладаємо на сир. Ставимо в духовку на невеликий вогонь на 40 хв.
P.S. Якщо хочете більше дієтичний варіант - заберіть з рецепту сир.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.