Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    - 150 гр. вершкового масла;
    - 1/2 ч.л. солі;
    - 300 гр. муки;
    - 2 ст.л. води;
    - 2 банки тунця у власному соку;
    - 1 цибулина;
    - 4 яйця;
    - 250 мл вершків;
    - сіль;
    - 150 гр сиру;
    - 1 помідор.
    Кладемо в кухонний комбайн великі шматки розм'якшеного масла, засипаємо борошно та сіль, перемішуємо, додаємо воду і знову перемішуємо.
    Якщо ви бачите, що тісто зовсім сухе (сухі крихти) додайте ще ложку води. Перекладаємо тісто в рознімну форму і 'размазываем' по дну і стінок так, щоб вийшли досить високі краю.
    Потім на краю треба покласти смужки з фольги для того, щоб вони в духовці не 'впали' і ставимо в духовку на 10 хвилин.
    Тунець розминаємо вилкою (без соку). Смажимо цибулину на рослинній олії, посипаючи в процесі смаження спеціями (я віддаю перевагу паприку і гострий червоний перець - його чуть-чуть), і додаємо його до риби.
    Дістаємо з духовки наше тісто і розподіляємо за нього рибу. Посипаємо спеціями для морепродуктів.
    Змішуємо в мисці яйця, додаємо до них вершки, солимо, перемішуємо. Акуратно виливаємо суміш на рибу.
    Трьом на крупній тертці сир і посипаємо їм пиріг. Помидорку ріжемо кружечками поперек і викладаємо на сир. Ставимо в духовку на невеликий вогонь на 40 хв.
    P.S. Якщо хочете більше дієтичний варіант - заберіть з рецепту сир.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.