Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Рийет (rillette) -- це паштет родом з Франції з міста Ле-Ман. Найпоширеніший варіант готується зі свинини, яку гасять протягом 7 -8 годин, рвуть на дрібні шматочки, заливають жиром і зберігають у глиняних горщиках. Існують також рийет з м'яса курки, кролика, качки, гуси, лосось, тунець і форелі. Я хочу запропонувати вам ніжний і смачний рийет з лосося.
Інгредієнти:
* Лосось свіжий (можна замінити кетой, сьомгою,фореллю) - 150 г
* копчений Лосось (теж можна замінити кетой, сьомгою, фореллю) - 75 г
* густа Сметана - 50 г
* Масло вершкове (кімнатної температури) - 10 г
* Гірчиця - 1 ч. л.
* Зелена цибуля - 1 ч. л.
* Кріп (за смаком)
* Перець (за смаком)
Приготування:
Свіжий лосось або відварюємо на пару, або в мікрохвильовій печі, або просто у воді. Охолоджуємо і розминаємо вилкою.
Копчений лосось нарізати маленькими шматочками. Хто не любить в паштетах шматочків, можна розбити міксером.
Змішуємо два лосося, додаємо сметану, гірчицю, олію, кріп і зелену цибулю. Я не солила, тільки додала трохи паприки. Але це за смаком.
Залишити хоча б на годину в холодильнику.
З даних інгредієнтів виходить 220г рийет.
Приємного апетиту.
Фото і рецепт: Sugar