Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рийет (rillette) -- це паштет родом з Франції з міста Ле-Ман. Найпоширеніший варіант готується зі свинини, яку гасять протягом 7 -8 годин, рвуть на дрібні шматочки, заливають жиром і зберігають у глиняних горщиках. Існують також рийет з м'яса курки, кролика, качки, гуси, лосось, тунець і форелі. Я хочу запропонувати вам ніжний і смачний рийет з лосося.
    Інгредієнти:
    * Лосось свіжий (можна замінити кетой, сьомгою,фореллю) - 150 г
    * копчений Лосось (теж можна замінити кетой, сьомгою, фореллю) - 75 г
    * густа Сметана - 50 г
    * Масло вершкове (кімнатної температури) - 10 г
    * Гірчиця - 1 ч. л.
    * Зелена цибуля - 1 ч. л.
    * Кріп (за смаком)
    * Перець (за смаком)
    Приготування:
    Свіжий лосось або відварюємо на пару, або в мікрохвильовій печі, або просто у воді. Охолоджуємо і розминаємо вилкою.
    Копчений лосось нарізати маленькими шматочками. Хто не любить в паштетах шматочків, можна розбити міксером.
    Змішуємо два лосося, додаємо сметану, гірчицю, олію, кріп і зелену цибулю. Я не солила, тільки додала трохи паприки. Але це за смаком.
    Залишити хоча б на годину в холодильнику.
    З даних інгредієнтів виходить 220г рийет.
    Приємного апетиту.
    Фото і рецепт: Sugar