Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Як по мені, киш і щука - комбінація досить незвичайна, киш з лососем звучить куди зрозуміліше і звичніше. Але у мене була саме щука, і я подумав, що варто приготувати саме кіш - як щось розповім, яким саме чином я прийшов до цього рішення.
Сказано - зроблено: у кіше мені подобається саме те, що в його приготуванні можна керуватися інтуїцією, а результат все одно виходить гідним. Розповідаю по порядку.
8 порцій
Для тіста:
1 1/4 ст. борошна
1/2 ч.л. солі
1/4 ч.л. цукру
50 г вершкового масла
3 ст.л. крижаної води
Для начинки:
4 яйця
200 мл вершків
100 г вершкового масла
500 г філе щуки
200 р. креветок
2 зубчики часнику
1 цибуля-порей
пучок кропу
тертий сир
Для тіста, як зазвичай, змішуємо в чашу блендера борошно, сіль і цукор, додаємо нарізане кубиками холодне вершкове масло, трохи води і рубаємо до тих пір, поки борошно не перетвориться у велику вологу крихту. Сформуйте з тіста куля, загорніть його в плівку і поставте у холодильник на годину.
Зробіть фарш із філе щуки або будь-якої іншої риби з білим м'ясом. По черзі і потроху додайте вершки, злегка збиті яйця і розтоплене масло, і безупинно розмішуйте, домагаючись однорідності.
Приправте сіллю й чорним перцем (ще на цьому етапі непогано додати трохи гострої паприки), і відставте. У невеликій кількості масла обсмажте подрібнений часник, додайте тонко нарізану і як слід промитий порей та готуйте на невеликому вогні, при необхідності додаючи воду, щоб порей не почав пригорати.
Зніміть сковороду з вогню та додайте до решти начинці порей та подрібнений кріп.
Розігрійте духовку до 200 градусів, розкачайте тісто і викладіть його у форму, при необхідності обрізавши по краях. Накрийте фольгою, засипте ніж щось сипучим (наприклад, квасолею) і випікайте 10 хвилин, а потім зніміть фольгу разом з вмістом і випікайте ще 5 хвилин.
Наполовину наповніть готовий корж начинкою, викладіть чищені креветки, накрийте що залишилася начинкою і посипте тертим сиром. Випікайте 1 годину 20 хвилин при 160 градусів - кіш буде готовий, коли увіткнений в нього ніж виходить сухим. Подавайте з білим вином і зеленим салатом.
Автор: Олексій ОнегинФото: Олексій Онєгін