Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Особливістю цього томатного соусу є те, що він гострий. Звичайно, таким способом можна запікати будь-яку рибу, але скумбрія виходить особливо смачною.
    Розрахунок продуктів на 3 порції
    Нам знадобиться:
    Скумбрія - 500-600 гр.
    Помідор - 1 шт.
    Цибуля - 1 шт.
    Часник - 1 зубчик
    Подрібнені томати (продаються в упаковці) - 3-4 ст.л.
    Чилі паста - 1-2 ст.л.
    Каррі паста - 1-2 ст.л.
    Рослинна олія - 1 ст.л.
    Лимон - 1/3 шт.
    Цибуля-шалот - 1 шт.
    Сіль - за смаком
    Перець - за смаком
    Помідор очистити від шкірки і подрібнюємо. Цибуля і часник дрібно січемо.
    На сковороду наливаємо рослинна олія кидаємо цибулю та помідор, готуємо 5-7 хвилин.
    Потім додаємо часник і подрібнені томати. Сіль і перець за вкусу.Готовим ще 3-4 хвилини.
    Потім перекладаємо суміш у блендер, додаємо пасту каррі і чилі пасту.
    Змішуємо до стану пюре (але так, щоб деяка неоднорідність залишалася).
    Включаємо духовку на 220 градусів.
    Рибу потрошим, моєму і видаляємо зайву воду серветкою.
    Цибуля-шалот нарізати тонкими кільцями, натираємо цедру лимона.скумбрия запечена в томатному соусі
    Скумбрію перекладаємо на фольгу на деко, всередину додаємо цедру лимона, шалот (більше половини) і намазуємо частиною гострого томатного соусу.
    Потім робимо на кожній стороні неглибокі надрізи й добре промащуємо соусом.
    Зверху посипаємо шалотом.
    Загортаємо фольгою зверху, залишаючи вільний простір внутри.Ставим в духовку на 10 хвилин. Потім рибу відкриваємо, готуємо ще 15-20 хвилин.
    На гарнір відварюємо молода картопля.
    За 5-10 хвилин до готовності риби викладаємо картопля навколо риби, щоб трохи запекти.
    І все, приємного апетиту!