Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Особливістю цього томатного соусу є те, що він гострий. Звичайно, таким способом можна запікати будь-яку рибу, але скумбрія виходить особливо смачною.
Розрахунок продуктів на 3 порції
Нам знадобиться:
Скумбрія - 500-600 гр.
Помідор - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Подрібнені томати (продаються в упаковці) - 3-4 ст.л.
Чилі паста - 1-2 ст.л.
Каррі паста - 1-2 ст.л.
Рослинна олія - 1 ст.л.
Лимон - 1/3 шт.
Цибуля-шалот - 1 шт.
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Помідор очистити від шкірки і подрібнюємо. Цибуля і часник дрібно січемо.
На сковороду наливаємо рослинна олія кидаємо цибулю та помідор, готуємо 5-7 хвилин.
Потім додаємо часник і подрібнені томати. Сіль і перець за вкусу.Готовим ще 3-4 хвилини.
Потім перекладаємо суміш у блендер, додаємо пасту каррі і чилі пасту.
Змішуємо до стану пюре (але так, щоб деяка неоднорідність залишалася).
Включаємо духовку на 220 градусів.
Рибу потрошим, моєму і видаляємо зайву воду серветкою.
Цибуля-шалот нарізати тонкими кільцями, натираємо цедру лимона.скумбрия запечена в томатному соусі
Скумбрію перекладаємо на фольгу на деко, всередину додаємо цедру лимона, шалот (більше половини) і намазуємо частиною гострого томатного соусу.
Потім робимо на кожній стороні неглибокі надрізи й добре промащуємо соусом.
Зверху посипаємо шалотом.
Загортаємо фольгою зверху, залишаючи вільний простір внутри.Ставим в духовку на 10 хвилин. Потім рибу відкриваємо, готуємо ще 15-20 хвилин.
На гарнір відварюємо молода картопля.
За 5-10 хвилин до готовності риби викладаємо картопля навколо риби, щоб трохи запекти.
І все, приємного апетиту!