Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * сьомга шматок з шкірою без кісток 400 г
    * сіль грубого помелу 2 ст. л.
    * цукор 1 ст. л.
    * перець чорний мелений за смаком
    * бренді 50 мл
    * сік лимона
    * зелень кропу 100 г подрібнена
    Приготування:
    В миску всипати сіль, додати цукровий пісок і мелений перець. Сьомгу промити, обсушити. Натерти сольовий сумішшю.
    В ємність вилити бренді. Додати сік лимона. Залити цією сумішшю сьомгу. Поверхня риби посипати подрібненою зеленню.
    В ємність викласти рибу шкірою вниз. Покласти на рибу дошку і поставити гніт.
    Ємність закрити фольгою і поставити на дві доби в холодильник. Готову рибу нарізати і подати до столу з гірчичною заправкою.
    Для її приготування змішайте 2 ч.л. солодкої гірчиці, 1 ст. л. оливкової олії і краплю лимонного соку.