Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* сьомга шматок з шкірою без кісток 400 г
* сіль грубого помелу 2 ст. л.
* цукор 1 ст. л.
* перець чорний мелений за смаком
* бренді 50 мл
* сік лимона
* зелень кропу 100 г подрібнена
Приготування:
В миску всипати сіль, додати цукровий пісок і мелений перець. Сьомгу промити, обсушити. Натерти сольовий сумішшю.
В ємність вилити бренді. Додати сік лимона. Залити цією сумішшю сьомгу. Поверхня риби посипати подрібненою зеленню.
В ємність викласти рибу шкірою вниз. Покласти на рибу дошку і поставити гніт.
Ємність закрити фольгою і поставити на дві доби в холодильник. Готову рибу нарізати і подати до столу з гірчичною заправкою.
Для її приготування змішайте 2 ч.л. солодкої гірчиці, 1 ст. л. оливкової олії і краплю лимонного соку.