Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сьомга гарна в будь-якому вигляді, але якщо вирішили запекти або засмажити її, то важливо не пересушити. Для обiду я обсмажила шматочки курки (без шкіри) і приготувала масляний соус. Смак вершкового масла відмінно поєднується з лимоном і солоними каперсами.
    Інгредієнти:
    сьомга (філе без шкіри) - близько 600г;
    для соусу:
    вершкове масло - 125г;
    лимонний сік - 2 ч.л.;
    каперси - 1/3 склянки;
    сіль - 1/2 ч.л.
    Філе сьомги (бочок від цілої риби) розрізати навпіл на скибочки шириною 2-3 см.
    Сковороду змастити олією і обсмажити рибні скибочки з обох сторін по 2-3 хвилини з кожної сторони. Жирна риба, готується швидко і важливо не пересушити.
    товстостінної каструлі розтопити вершкове масло. Додати лимонний сік, перемішати дерев'яною лопаткою.
    Засипати каперси, чуть-чуть прогріти і зняти соус із плити. Розкласти рибу по тарілках, полити соусом, гарнірувати відварною картоплею.
    * за правилами, каперси додають в холодні соуси, тому що при нагріванні вони втрачають всю свою чарівність - солоно-терпкий смак.
    Тому у вершковому соусі я каперси тільки злегка прогріваю.
    Фото і рецепт: Олена Покровська