Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: тунець (свіжий) - близько 400 г; для маринаду: соєвий соус - 1 ст.л.; оливкова олія - 6 ст.л.; лимонний сік - 2 ст.л.; кунжутне масло - 1 ч.л.; часник - 2 зубчики; сіль, чорний перець - за смаком; для гарніру: помідори - 3 шт.; солодкий перець - 2 шт.; рослинна олія - 3 ст.л.; петрушка, кріп, базилік - по 3 гілочки; сіль - за смаком.
    Для маринаду в невеликої ємності змішати оливкова олія, соєвий соус, подрібнений часник, кунжутне масло і лимонний сік.
    Філе тунця обсушити паперовим рушником і нарізати на стейки товщиною близько 2 см. Перекласти стейки тунця у неглибоку миску, полити маринадом і поставити в холодильник на 2 години.
    Розігріти пательню (якщо використовуєте сковороду гриль, то не змащуйте її масло). З стейків прибрати часточки часнику, перекласти на сковороду і смажити з 2-х сторін по 2-4 хвилини (залежно від бажаної ступеня готовності).
    Готові стейки перекласти на тарілку і накрити кришкою, щоб вони не охолонули, поки готуються овочі.
    Помідори та перці промити, обсушити рушником. Помідори нарізати четвертинками або восьмушками. Перці розрізати навпіл, видалити насіння, нарізати тонкими смужками.
    Влити в сковороду олію, додати овочі і швидко обсмажити. Перекласти овочі на тарілку, приправити сіллю, додати свіжу зелень.
    Поруч з овочами укласти тунця. За бажанням кожен стейк посипати меленим чорним перцем і сіллю.
    Автор: Олена Покровська