Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    норі - 4 аркуша; рис суші - 200г; вода - 45 0мл; для соусу: рисовий оцет - 100-120 мл; цукор - 3 ст.л.; сіль - 1.5 ст. л.; конбу - 5 см; скумбрія (холодного копчення) - 1 шт.; огірок - 2 шт.
    Приготувати рис для суші з базового рецептом. Скумбрію очистити від шкіри, розрізати уздовж навпіл і вийняти кісточки. Філе нарізати смужками уздовж товщиною 1.1-1.5 см.
    З огірка зрізати шкірку (зручно використовувати для цього овощечистку). Огірок розрізати уздовж навпіл і нарізати смужками товщиною 5 мм.
    Лист норі розрізати навпіл на 2 рівні частини. На бамбуковий килимок для суші (макісу) покласти половину листа норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільними верхній край норі (приблизно 2 см).
    Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у оцтової воді. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 1-2 см, викласти смужки копченої риби і огірка.
    Підняти нижній край килимка, скрутіть лист норі. Робиться це дуже легко і просто, оскільки норі скручується під власною вагою.
    Вийшов рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб суші вийшли більш щільними.
    Вмочити ніж в оцтову воду і нарізати суші товщина близько 2 см. Розкласти на тарілку. Суші готові.