Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Як варити креветки? Для початку важливо вибрати якісні креветки. Для цього подивіться на їх зовнішній вигляд. Пам'ятайте, якщо креветки представляють собою якийсь замерзлий грудку, значить, вони були розморожені і заморожені знову. Купувати такі креветки - марно витрачати гроші, а варити їх - марно витрачати час. Вони будуть несмачними, і ніякого насолоди від вживання цього делікатесу ви не отримаєте.
Якісні креветки не можуть бути злiпленими. Кожна креветка може перебувати в невеликій кількості льоду (глазурі). Чим тонше шар глазурі, тим краще. Чим більше глазурі - тим менше креветок залишиться після варіння.
Далі дивіться на колір креветок. Не варто купувати продукт коричневого, жовтого або білястого відтінку. Коричневий і жовтий колір може говорити про те, що креветки довго лежить на прилавку. Білий колір розповість вам про те, що креветки були переморожены. Распрямленные креветки загинули ще до заморожування. Жоден з цих варіантів після варіння не буде смачним.
При купівлі зверніть увагу на голови. Найсмачніші креветки з ікрою в голові. Не знаю, як це пояснити з наукової точки зору, але м'ясо у таких креветок має особливі свойства.Как варити креветки?
Є кілька способів. Розповім про найпростішому і швидкому.
Для початку візьміть каструлю, яка за обсягом вміщає в три рази більше води, ніж важать креветки. Налийте трохи більше половини каструлі води. Доведіть воду до кипіння.
Додати курячий бульйонний кубик (або два, в залежності від обсягу води, за інструкцією, написаної на кубику). Щоб не пересолити, ретельно перемішайте вийшов бульйон і тільки після цього додайте сіль. Солі необхідно таку кількість, щоб бульйон був злегка пересолений.
готовий бульйон необхідно додати кріп, перець горошком і лавровий лист. Креветки люблять ці добавки. Для ніжності можна додати сік лимона, але це на ваш розсуд.
Після того як все вищеперелічене добавлено, чекаємо, коли вода закипить знову. Акуратно, щоб не обпектися, опускаємо у воду креветки.Как варити креветки, щоб вони не були дуже жорсткими, або дуже м'якими?
Закриваємо каструлю кришкою і чекаємо закипання. Як тільки бульйон почне кипіти, а креветки покриються помаранчевої піною, негайно вимкніть плиту. Якщо електрична плита, то зніміть каструлю, щоб креветки не продовжували варитися.
Рада: після зняття каструлі з плити не виймайте відразу креветки з води. Дайте постояти в бульйоні не менше 5 хвилин.
Якщо вас цікавить, як варити креветки, які попередньо не були відварені, тобто мають зеленуватий або сіруватий відтінок, то робити це треба трохи по іншому. Для варіння підготуйте все так же, як і для приготування попередньо відварених (рожево-помаранчевих) креветок. В кипячий бульйон опустіть сирі креветки. Дочекайтеся того моменту, коли креветки поміняють відтінок і стануть рівномірного кольору. Зазвичай колір червоно-помаранчевих тонів. Готові креветки спливуть на поверхню, сирі ж будуть перебувати під водою. Дочекайтеся, поки всі креветки спливуть.
Далі робіть так же, як і з креветками, які ви купили вже вареними, тобто відставте каструлю в бік і почекайте, поки креветки просочаться смаком бульйону, в якому вони варилися.
Як варити креветки, багато знають, і у всіх свій рецепт. Наші друзі завжди варіння креветок довіряють тільки мені. Так що цей рецепт не подобається мені одного.
Спробуйте креветки, зварені на мою рецептом. Сподіваюся, вам сподобається. Приємного вам апетиту!
Автор статті Ніна Грінченка