Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Чудова закуска до святкового столу. Це красиве, вражаюче, смачна страва. Видів жульєна безліч, самий класичний - з куркою і грибами. Спробуйте варіант з сьомгою.
Інгредієнти (на 4 порції):
сьомга холодного копчення - 150 гр;
цибуля - 1/2 шт (або одна маленька цибулька);
вершкове масло - 30 гр (1 ст.л.);
сметана - 3 ст.л.;
борошно - 1 ст.л. без гірки;
чорний мелений перець;
твердий сир (у мене чеддер) - 50 гр;
шнітт-цибуля - кілька пір ’ їнок (15);
2-3 французькі булочки або кокотницях.
Включаємо духовку розігріватися до 180 градусів. Чистимо і дрібно ріжемо цибулю.
Філе зрізуємо акуратно з шкіри і нарізати маленькими кубиками, виймаючи кісточки.
Цибулю підсмажити на рослинній олії до прозорості. На іншій сковорідці розтоплюємо вершкове масло.
Коли розтане, кладемо в сковорідку рибу і смажимо на маленькому вогні 3-4 хвилини.
У вільні хвилинки трьох шматочок сиру на дрібній тертці. Деко з краями що вистилає шматком пекарської папери.
Беремо французькі булочки. Зрізуємо "кришечки", тримаючи ніж під кутом 45 градусів, щоб вийшли поглиблення.
Тим часом рибка повинна побіліти. Саме час додати до неї цибулю. Смажимо разом ще хвилину.
Потім посыпем борошном і перемішаємо. Додамо сметану і ретельно перемішати ще раз.
Я радісно забула насипати борошно на рибу з цибулею і гупнула відразу сметану...
У такому разі на сухій сковороді смажимо нашу борошно буквально півхвилини до появи золотистого відтінку. І тоді можна всипати борошно в соус - у вас не буде грудок.
У результаті виходить така густа краса. Приправимо її свіжомеленим чорним перцем.
булочки акуратно виколупуємо м'якуш (можна ложкою, я руками).Заполняем виїмки жульєном.
Якщо не хочете використовувати булочки, то заповніть жульєном кокотницях (можна керамічні форми). Але, з булочками набагато ефектніше.
Кладемо булочки на застелений папером деко.
Туди ж я відправила і кокотницу. Посипаємо всі сиром. Кришечки від булочок "ставимо" поруч.
Ставимо в духовку на 10 хвилин. Поки жульєн запікається, дрібно ріжемо шнітт-цибуля.
Сир повинен покритися чудовою золотистої скоринкою. Ось така краса.
Викладаємо жульєн на тарілку, прикрашаємо порізаним шнітт-цибулею і 2-мя цілими пір'ям шнітт-лука.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.