Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Приготувати вдома смачну солону скумбрію дуже просто! Часу на це буде потрібно всього близько 2 годин!
Інгредієнти:
Скумбрія (свіжоморожена) - 1 кг;
Вода - 1 л;
Сіль (без гірки) - 5 ст.л.;
Цибуля ріпчаста - 1 шт;
Лавровий лист - 5 шт;
Перець чорний (горошком) - 7 шт;
Перець духмяний (горошком) - 7 шт;
Перець білий (горошком; за бажанням) - 5-7 шт;
Почнемо з приготування розсолу. Закип'ятити літр води. Додати в киплячу воду сіль, горошини перцю, цибуля, порізана на 4 частини, лавровий лист. Довести до кипіння, варити на повільному вогні 10 хвилин.
Поки вариться розсіл, розбираємо скумбрію. Відрізаємо голову, вичищаємо нутрощі, видаляємо плавники.
Розсіл охолодити. Якщо потрібно швидше, то поставте каструлю в миску з холодною водою, міняючи воду випромінювач.
Скумбрію порізати на шматочки, шириною 1-1,5 см.
Покласти шматки риби в остиглий розсіл, закрити каструлю кришкою і залишити на 1,5 -2 години. Через півтори години спробувати, буде слабосолена, якщо любите посолонее, залиште ще на півгодини.
Шматочки риби вийняти з розсолу і перекласти в банку або судочек.
Можна їсти! Зберігати скумбрію холодильнику.
розсолі рибу не можна залишати, пересолится.
Приємного апетиту!
P.S. Скумбрія, засолена таким способом довго не зберігається, максимум 3 дні.
Фото і рецепт: Олена М. -
Дуже проста, але в той же час незвичайне блюдо. А для тих, хто любить гостреньке, до тріск зробимо соус чилі.
Інгредієнти (на 2 чоловік):
2 філе тріски по 200 г кожне
1 персик
1 картопля
12 перчиків чилі в оцті
1 цибулина
винний оцет
оливкова олія
сіль
перець
зелений лук
Чистимо персики і картоплю й ріжемо їх на тонкі скибочки. Кладемо кілька скибочок картоплі в тарілку і приправляємо оливковою олією, сіллю і перцем. Кладемо скибочки персика зверху і накриваємо знову скибочками картоплі.
Збризкуємо оливковою олією, солимо, перчимо і так робимо з усіма скибочками персика і картоплі. Запікаємо все це в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ° С протягом 30 хвилин.
Солимо філе тріски і смажимо на сковороді з невеликою кількістю олії протягом 3 хв. з кожної сторони на сильному вогні.
Перекладаємо у форму для запікання і ставимо в духовку, доводимо до готовності при температурі 200 ° C протягом 3 хвилин.
Для соусу: нарізаємо перець чилі й цибулю і кладемо в миску. Посипаємо нарізаною зеленою цибулею, приправляємо декількома краплями оцту і оливковою олією (зовсім трохи-трохи).
На блюдо викладаємо картоплю і персики, зверху кладемо тріску і поливаємо соусом.
Приємного апетиту! -
Рийет (rillette) -- це паштет родом з Франції з міста Ле-Ман. Найпоширеніший варіант готується зі свинини, яку гасять протягом 7 -8 годин, рвуть на дрібні шматочки, заливають жиром і зберігають у глиняних горщиках. Існують також рийет з м'яса курки, кролика, качки, гуси, лосось, тунець і форелі. Я хочу запропонувати вам ніжний і смачний рийет з лосося.
Інгредієнти:
* Лосось свіжий (можна замінити кетой, сьомгою,фореллю) - 150 г
* копчений Лосось (теж можна замінити кетой, сьомгою, фореллю) - 75 г
* густа Сметана - 50 г
* Масло вершкове (кімнатної температури) - 10 г
* Гірчиця - 1 ч. л.
* Зелена цибуля - 1 ч. л.
* Кріп (за смаком)
* Перець (за смаком)
Приготування:
Свіжий лосось або відварюємо на пару, або в мікрохвильовій печі, або просто у воді. Охолоджуємо і розминаємо вилкою.
Копчений лосось нарізати маленькими шматочками. Хто не любить в паштетах шматочків, можна розбити міксером.
Змішуємо два лосося, додаємо сметану, гірчицю, олію, кріп і зелену цибулю. Я не солила, тільки додала трохи паприки. Але це за смаком.
Залишити хоча б на годину в холодильнику.
З даних інгредієнтів виходить 220г рийет.
Приємного апетиту.
Фото і рецепт: Sugar -
Плов не обов'язково повинен бути узбецьким. По суті це пряне блюдо з рису, яке може містити в собі тисячі різних смакових комбінацій. Готуватися плов (або пілаф, як його називають турки) може не тільки в казані. Рибний зустрічається не так часто, як м'ясний, але тим веселіше і вам, і близьким. Страва дуже цікаве, яскраве, легке і насичене. І дуже простий у приготуванні. Будьте вільні у виборі спецій, вони надають неповторний колір і смаковий відтінок, який воздуждает апетит до межі.
Рибний плов
600 г дліннозєрного рису
300 г філе червоної риби
3 зубчики часнику
2 білих цибулини
900 мл рибного бульйону або води
2 помідори
невеликий пучок кінзи
20 г вершкового масла
оливкова олія
лимонний сік
коріандр мелений
куркума
сушений чилі
лавровий лист
сіль
Застосувавши в цьому рецепті бульйон, ви зробите смак страви відчутно яскравіше. Однак, якщо ж рибного бульйону під рукою не виявилося, не впадайте у відчай. Його можна швидко приготувати з допомогою рибних кісток, цибулі та моркви, або обійтися водою.
Вибір рису також важливий. На мій погляд, краще всього підходить басматі. Довгозернистий рис містить менше крохмалю, що дозволяє йому зберігати при варінні форму і бути розсипчастим. Крім форми, рис ділиться на коричневий, дикий, білий, пропарений. Кожен по-своєму прекрасний. Як дізнатися, який потрібен для того або іншого страви? Пробувати! А більш докладний і перевірений рада можна отримати від «Контрольної закупівлі».
Приступимо. Візьміть жароміцну глибокий посуд з кришкою, товстими стінками і дном. В цілому, можна використовувати і каструлю, але не ставити її в духовку в такому випадку.
Поставте каструлю на плиту і розтопіть на середньому вогні вершкове масло, додавши трохи оливкової. Додайте мелені спеції. Готуйте, помішуючи, поки не відчуєте, як кухня наповнюється потужним ароматом.
Додайте дрібно порізану цибулю і часник. Готуйте ще 10 хвилин, до м'якості і прозорості. Слідкуйте за тим, щоб цибуля не потемнів.
Тепер відправляйте в посуд рис. Готуйте 5-7 хвилин, стежачи за тим, щоб кожен зернятко взяло на себе частку масла і спецій.
Дрібно наріжте помідори, додайте до рису, потім залийте все киплячій рідиною. Її повинно бути в півтора рази більше, ніж рису. Кожен раз народжується нав'язливий питання, «вистачить води чи ні?». Повинно вистачити.
Покладіть філе риби зверху рису. Посоліть, додати лавровий лист, накрийте кришкою і доведіть рибний плов до готовності в розігрітій до 170° C, 15-20 хвилин.
Потім, ключовий момент. Рибний плов повинен постояти ще 5-7 хвилин під кришкою. Потім його слід перемішати, додати свіжої зелені і трохи лимонного соку.
При перемішуванні, риба розпадається на пластівці і стає одним цілим з усім стравою. Зелень і лимон внесуть свіжість і доведуть смак до повної гармонії. Половинка звареного некруті яйця буде порядок фінальним штрихом.
Фото і рецепт: Петро Голавский
Авторський сайт кулінарний Spicyblog.ru -
На три бутерброди:
булка - 3 шматки;
вершкове масло - 20 гр;
червона риба (слабкої солі або холодного копчення) - 100 гр (3 шматки);
лимон - 1/4 шт;
лимонні дольки і кріп для прикраси (опціонально).
Вершкове масло дістаньте з холодильника заздалегідь (хвилин за 20), щоб воно легко намазывалось. Намазуємо шматки булки з двох сторін маслом, тонким шаром.
Розігріваємо суху сковорідку і на невеликому вогні обсмажуємо булку з маслом буквально за хвилині з кожної сторони, до золотистого кольору.
Розкладаємо шматочки риби.
Злегка збризкуємо рибу на бутербродах лимонним соком.
Якщо бажаєте (а красиві бутерброди підвищують настрій з ранку, навіть якщо ви робите їх тільки для себе), прикрашаємо кропом і лимонними скибочками.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга -
Інгредієнти:
* Філе рибне (без кісток) - 800 г
* Морква - 1 шт
* Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
* Хліб (пшеничний) - 100 г
* Молоко - 100 мл
* Яйце куряче (сире - 1 шт., варені - 2 шт. - для начинки) - 3 шт
* Печериці (для начинки) - 300 г
* Олія
* Цибуля зелена (для начинки) - 40 г
* Кріп (для начинки) - 40 г
* Сухарі панірувальні (або кукурудзяне борошно)
* Сіль
* Перець чорний
Приготування:
Філе риби вимити, обсушити паперової салфеткой.Нарезать шматочками і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
Подрібнене філе викласти в чашку. З хліба зрізати шкірку, замочити в холодній молоці, потім віджати.
Додати в чашку з рибою морква (натерту на крупній тертці), половину ріпчастої цибулі (дрібно нарізаного), хліб і сире яйце. Посолити, поперчити і добре вимісити фарш.
Для начинки печериці нарізати кубиками. У сковороді розігріти олію (3-4 ст.л.), обсмажити решту ріпчастої цибулі, додати гриби і обсмажувати ще 5-8 хвилин.
Яйця, зварені круто, порубати. Зелену цибулю і кріп дрібно нарізати. Смажені гриби перемішати з яйцем, зеленню, посолити, поперчити.
З фаршу сформувати коржі, на середину покласти начинку, сформувати битки.
Обваляти в панірувальних сухарях (я обваливала в кукурудзяному борошні і обсмажити на рослинній олії до готовності.
***рівномірно Розподіліть рибний фарш на однакову к-ть котлет, і потім Вам буде зручніше розкидати грибний фарш, щоб всі котлети були однаковими.
Подаємо до картопляного пюре, до рису, гречки, з сирими овочами, з салатом або просто з яких-небудь сметанно-часниковим соусом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Венерик -
Інгредієнти (на 2 особи):
300 гр. рибного філе (хека і т.п.)
1 зубчік часнику
1 цибуля-порей
1 морква
1 цибулина
1 яйце
кріп
1/2 ч.л. каррі
імбир
панірувальні сухарі
оливкова олія
сіль
петрушка
Для кабачкового пюре:
2-3 кабачка
1 морква
1 цибулина
1 невелика картоплина
50 мл вершків
200 мл води
оливкова олія
сіль
петрушка
Як приготувати рибні котлети з кабачковым пюре:
Очистити і нарізати часник і викласти смажитися на сковорідку з невеликою кількістю олії. Очистити і нарізати моркву і цибулю-порей та додати до часнику.
Посолити і залишити, поки протушатся. Додати столову ложку дрібно нарізаної петрушки, половину каррі і трохи тертого імбиру. Перемішати і тушкувати.
Викласти все це у велику тарілку. Залиште, поки охолоне, і додайте рибний фарш. Додати яйце і панірувальні сухарі і добре перемішати.
Розділити масу на частини і сформувати котлети. Обсмажити рибні котлети на сковорідці з гарячим маслом. Викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб видалити надлишки жиру.
Готуємо пюре. Кабачки очистити і нарізати, те ж саме - морква, цибуля, картопля, і покласти їх у скороварку. Налийте воду і трохи олії. Посоліть і закрийте кришкою. Варити 10 хвилин, з того моменту, як піде пар.
Потім обережно відкрийте, додайте вершки, перемішайте і подрібніть в блендері. В останню хвилину посипати нарізаною петрушкою.
Подаємо рибні котлети з пюре з кабачків. -
Спробуйте цей рецепт, адже проста риба під смачним томатним соусом - це чудово!
Інгредієнти
Риба (будь-яке філе) - 4 шт
Борошно - 1 склянка.
Яйце куряче - 3 шт
Сухарі панірувальні - 1 склянка.
Лимон (або лимонний сік) - 1 шт
Цибуля ріпчаста - 1-2 шт
Томатна паста - 1/2 склянки.
Приправа (для риби або будь-яка, що подобається, ароматні трави) - 2 ст. л.
оливкова Олія - 1/2 склянки.
Пармезан - 1 склянка.
Приготування:
Приготуємо філе, обсушим його паперовим рушником. Борошно, яйця і сухарі розкладемо по мисках, поллємо рибу лимонним соком і спочатку опустимо в борошні, потім у яйця і сухарі.
Обсмажуємо в киплячому маслі з кожної сторони за 3 хвилини.
Для томатного соусу обсмажуємо цибулю з приправами, додати томатну пасту і пармезан, ароматні трави, базилік, сіль перець, 1 чайну ложку сухарів. Всі заважаємо і підсмажуємо на малому вогні 5 хвилин.
Покриваємо томатним соусом нашу обсмажену рибу і ставимо в гарячу духовку 180-200 градусів на 5-7хвилин.
Фото і рецепт: ХельгаС -
Це абсолютно універсальний спосіб запікання риби в духовці, який підходить рішуче до будь-якої риби, і в першу чергу - до філе м'ясистої, не надто кістлявою риби з білим м'ясом. Все, що від вас потрібно - сунути “конверт” з рибою в духовку, іншу роботу дороблять гарячі пари, які будуть циркулювати у фользі, насичуючи рибу чудовими ароматами розмарину та часнику.
На мій погляд, саме це поєднання додає рибі такий дикий, “лісовий” дух, але не соромтеся використовувати інші трави і приправи: ця технологія хороша саме своєю простотою, яка буквально провокує на експерименти.
Риба у фользі, запечена в духовці
4 порції
філе білої риби вагою 1 кг.
кілька гілочок розмарину
3-4 зубчики часнику
50 мл оливкової олії
сіль
чорний перець
З'єднаєте в мисці листки розмарину, роздавлений часник і оливкове масло, приправте сіллю й чорним перцем, і як слід розмішайте. Наріжте філе риби без шкіри і кісток великими кубиками, покладіть у відповідну ємність і залийте приготованим маринадом.
Якщо є час - залиште рибу помаріноваться протягом кількох годин, якщо його немає - відразу перекладіть рибу на подвійний шар фольги, полийте зверху залишилися на дні маринадом, і запакуйте щільний конверт, при необхідності взявши ще один-два шари фольги, для міцності.
Запікайте рибу у фользі в духовці, розігрітій до 220 градусів, протягом 30 хвилин. Коли дістанете - не попечіться пором, який вирветься з відкритого конверта, він дуже гарячий!
Подавайте рибу з зеленою сальсою - я вже багато разів писав про цей простий соус, який готується в блендері з різної зелені, часнику, оливкової олії і лимонного соку, і відмінно поєднується з ніжним смаком запеченої риби. До речі, замість духовки рибу можна приготувати і на вугіллі, якщо ви збираєтеся на пікнік.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
1 шт. риба сібас,
1 лимон,
1 пучок кропу (зелень),
1 пучок петрушка (зелень),
1 цибулина,
1 морква,
1 ст. л. вершкове масло,
1 ст. л. рослинна олія,
сіль за смаком,
перець за смаком.
Приготування:
Рибу очистити і випатрати. Добре вимити.
Зробити розрізи до хребта. Натерти сіллю та перцем.
Вставити скибочки лимона. Фольгу змазати олією і викласти рибу.
Поруч укласти колечка лука й шматочки моркви. Всередину укласти зелень.
Викласти зверху шматочки вершкового масла, овочі зверху посолити і поперчити.
Загорнути конвертом. Запекти в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Дістати.
Прибрати зелень з риби і перекласти на тарілку з листям салату. Прикрасити овочами і подавати на новорічний стіл.
Приємного апетиту і щасливого Нового року!