Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    морський вугор 400 г
    сіль, перець
    для соусу:
    2 варених яєчних жовтки
    120 мл оливкової олії
    сік 1/2 лимона
    100 г дрібно нарізаної зеленої цибулі
    сіль і перець
    Рибу розібрати на філе з шкірою без кісток. На шкірі зробити кілька надрізів. Розігріти пательню гриль, змастити маслом і обсмажити шматки риби до готовності з двох сторін, посолити і поперчити за смаком.
    Для приготування соусу жовтки необхідно ретельно розтерти. Додати до них сіль. Додати перець.
    Додати лимонний сік і добре перемішати до однорідного стану. В отриману масу слід тоненькою цівкою влити оливкова олія, постійно помішуючи і збиваючи.
    Коли соус по консистенції буде нагадувати густий майонез, у нього слід всипати дрібно нарізану зелену цибулю. Викласти рибу на тарілку, полити соусом і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти (на чотирьох осіб):
    4 шматка свіжого лосося
    16 шт. лука-шалот
    1/4 л рідких вершків
    2 столові ложки негострий гірчиці
    сік 1/2 лимона
    оливкова олія
    сіль
    перець
    Приготування:
    Очистіть цибулю-шалот і обсмажте його на сковорідці з маслом. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин.
    Міксером збийте вершки. Коли вони будуть готові, додайте столову ложку гірчиці і добре перемішайте вилкою.
    Покладіть столову ложку гірчиці в глибоку тарілку, додайте масло і перемішайте вилкою.
    Посоліть - поперчіть лосось і обсмажте його з двох сторін на сковорідці на сильному вогні за 2 хвилини з кожного боку.
    Лосось викладіть на деко, збризніть лимонним соком, зверху покрийте вершками.
    Поставте в розігріту духовку на 2-3 хвилини. Подавайте з цибулею шалот і гірчичним соусом. Прикрасьте зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    1 цибуля
    4 зубчики часнику
    2 банки консервованих томатів у власному соку
    6 картоплин
    ½ банки маслин без кісточок
    ½ пучка петрушки
    4 шматки філе лосося
    ¼ склянки оливкової олії
    Сіль, перець
    Розігріти олію на сковороді, додати подрібнений часник і нарізану кубиками цибулю, готувати, помішуючи, доки цибуля не стане м'яким.
    Додати помідори разом з соком (шкірку видалити) і варити 10 хвилин, поки рідина не випарується наполовину. Відкласти 3 склянки соусу, у залишився додати картоплю, розрізаний на 4 частини, маслини і ½ склянки води, прикрити кришкою і готувати доки картопля не стане м'яким.
    Додати рублену петрушку. Лосось звільнити від шкіри, приправити сіллю і перцем, розташувати серед картоплі, полити соусом і готувати хвилин 10.
    Приправити сіллю і перцем за смаком. Розкласти по тарілках, полити відкладеним соусом.
    Автор: Олена Смирнова
    Фото: marthastewart.com

  • Сьогодні з вами будемо готувати мариновану рибу. В ролі риби - сиг, прісноводний родич лосося, який після засолки або маринування перетворюється на справжній делікатес. Що робити, якщо у вас під боком не сталося Ладозького озера, де водиться цілих сім порід цієї чудової риби? Нічого страшного, візьміть будь-яку іншу - судака, сома, товстолобика… Словом, якщо риба подобається вам у звичайному вигляді, значить, сподобається і в маринованому.
    4 порції
    1 сиг вагою 400 г.
    3 ч.л. крупної солі
    1 ч.л. цукру
    1 цибулина
    150 мл води
    50 мл яблучного оцту
    2 лаврових листа
    кілька горошин запашного перцю і гвоздичок
    1 ч.л. насіння гірчиці
    1/2 ч.л. солі
    1 ч.л. цукру
    1 ст.л. рослинного масла
    Засолка
    Почистіть сига, зніміть філе і видаліть з нього кістки. Перед тим, як приступати до власне маринованию, я рекомендую злегка засолити рибу. Змішайте 3 чайних ложки солі і цукру, натріть цією сумішшю рибу і залиште на дві години.
    У принципі, на цьому можна зупинитися - додавши трохи перцю (в ідеалі - рожевого), кропу і зеленого лука, і збільшивши час засолки до 12 годин, ви отримаєте на виході чудового солоного сига, який хороший сам по собі й у будь-яких варіаціях.
    Але оскільки ми все-таки вирішили маринувати рибу, через дві години промийте її під проточною водою, акуратно зріжте філе з шкіри і наріжте його невеликими шматочками.
    Маринування
    У відповідній каструльці з'єднайте воду і оцет, додати лавровий лист, запашний перець, гвоздику, насіння гірчиці, сіль і цукор, після чого доведіть до кипіння. Гарненько розмішавши, щоб сіль з цукром розчинилися в маринаді, дайте йому прокипіти три хвилини, і зніміть з вогню.
    Покладіть в невелику (не переживайте, якщо сподобається - наступного разу зробите більше) банку шматочки сига, змішуючи їх тонко нарізані кільцями цибулі, після чого залийте холодним маринадом. Додайте ложку рослинної олії (гарного оливкової або ароматної соняшникової), закрийте кришкою, і акуратно струсніть, щоб спеції розподілилися більш рівномірно.
    Спробувати мариновану рибу можна вже на наступний день, а на пік смаку вийде вона, мабуть, за три дні. Поглинає її без церемоній - разом з подмаринованным цибулею, чорним хлібом і різноманітною зеленню.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    картопля 1 шт.
    моцарелла 1 пачка 150 г
    ріпчасту цибулю 1/2 шт.
    тертий сир типу гауда 20 г
    сіль, перець, листя шавлії
    сьомга 1 стейк
    сіль, перець мелений імбир і розмарин
    оливкова олія 1 ст. л.
    кисло-солодкий соус 1 ст. л.
    мед 1 ч. л.
    Картоплю відварити, очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками. З моцарелли злити рідину, нарізати тонкими скибочками. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями.
    В сковороду або вогнетривке блюдо, чергуючи картоплю, сир і цибулю, викладаємо всі продукти. Солимо, перчимо і посипаємо листям чебрецю.
    Посипати всі страва тертим сиром. Поставити сковороду з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку, запікати до апетитною золотистої скориночки близько 25 хвилин. Змішати в мисці соус з маслом. Додати мед, перемішати.
    Стейк розрізати на дві частини, видалити кістки. Посолити, поперчити і приправити розмарином і імбиром. Змастити стейки маринадом.
    Перекласти стейки в вогнетривке блюдо, змащений маслом. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 15 хвилин до готовності.
    рибу Покласти на тарілку, прикрасити зеленню і скибочкою лайма. Подавати з картоплею, запеченим з сиром.
    Приємного апетиту!

  • По такому рецепту можна приготувати будь-яку червону рибку - сьомгу, форель і т. п. Риба, маринована в східному соусі виходить неймовірно ароматною і дуже ніжною, з чудовим східним смаком!
    Інгредієнти:
    - кижуч 1 шматок 500 г
    - оливкова олія 3 ст. л.
    - соєвий соус 2 ст. л.
    - тростинний сироп або мед 1 ч. л.
    - сік 1/2 лимона
    - тертий свіжий імбир 1/2 ч. л.
    - білий свіжозмелений перець
    - зелена цибуля
    Спосіб приготування:
    Обробити рибу на філе без шкіри і кісток.
    У мисці змішати оливкову олію і соєвий соус.
    Влити сироп або мед.
    Додати сік лимона.
    Покласти тертий імбир.
    Шматки риби покласти в посуд, залити маринадом.
    Рибу поперчити.
    Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, накрити ємність харчовою плівкою і дати постояти в холодильнику годину.
    Потім перекласти шматки риби в вогнетривке блюдо, залити маринадом.
    Розігріти духовку до 200 градусів, поставити форму з рибою і запікати до готовності близько 25 хвилин.
    Кижуч, запечений у східному соусі
    Готову страву подати до столу.

  • Це блюдо дієтичне, з натуральним смаком. Дуже дієтичне, що й потрібно мені після курорту, тому що курортні кілограми налипли на мій чудовий організм і треба щось з цим робити!
    Інгредієнти:
    * Лосось - 1 кг
    * Морква - 1 шт
    * Цибуля ріпчаста середній - 2 шт
    * Кабачок середній - 400 г
    * свіжий Помідор - 1 шт
    * оливкова Олія - 3 ст. л.
    * Сіль перець зелень
    Приготування:
    Приготуємо і почистимо продукти. Рибу я брала горбушу, вона сама нежирна з лососевих, ви можете вибрати будь-який інший гатунок червоної риби.
    Драма розігралася, коли чоловік почистив рибу і розпоров їй живіт! А цього робити не треба, треба порізати рибу на шматочки, не розпорюючи черевце і вийняти нутрощі. Тоді у вас вийде природне колечко з риби, а мені довелося заколювати черевце зубочистками.
    Кабачок ріжемо товстими колечками й на них кладемо по шматочку рибки. Кільця кабачків можна натерти часниковою сіллю або просто посолити.
    Для начинки цибулю і моркву потремо на тертці й обсмажимо трохи (буде ще обробка у пароварці), додамо трохи солі та спецій за покуштувати. і начинимо наші колечка.
    Кладемо кільця на шинку в пароварку і ставимо на 45 хвилин готуватися!
    Помідор подрібнити в блендері. Додати у залишився від фарширування цибулю з морквою, протушкувати.
    Збити занурювальним блендером, додати сіль, перець. Соус готовий.
    Подавайте рибу з соусом. Приємного апетиту.
    Автор: Bryngilda

  • Інгредієнти:
    * креветки - 1 кг;
    * часник - 5-7 зубчиків;
    * розмарин - 3 гілочки;
    * оливкова олія - 4 ст.л.;
    * сіль, свежемолтый чорний перець.
    Розповім для початку правила звертання з креветками. Якщо ви купили креветки рожевого кольору, то вони вже варені! І в жодному разі їх варити другий раз не треба! Інакше вони стають гумовими. Любите варити, купуйте креветки сірого кольору, вони сирі.
    Отже, розморожуємо креветки. Якщо ви знаєте заздалегідь, що будете їх готувати, поставте на ніч з морозилки в холодильник - це найбільш бережний і зберігає смак і ніжність продукту спосіб розморожування.
    Якщо гості вже чекають в кімнаті, я размораживаю під струменем холодної води, на це буде потрібно 5-10 хвилин. У будь-якому випадку, креветки моєму та зливаємо воду.
    У принципі, можна вже є, але щоб було смачно-смачно, продовжимо.
    Чистимо часник і ріжемо часточки уздовж навпіл. Розмарин моєму та рвемо на невеликі гілочки.
    до Речі сказати, без розмарину я теж робила - просто часник і мелений чорний перець. Але з розмарином, звичайно, смачніше.
    У розігріти оливкову олію на великій сковороді кидаємо часник і розмарин і смажимо хвилину-дві, помішуючи, щоб вони віддали весь свій аромат олії.
    Потім кидаємо у сковорідку креветки, відразу перемішуємо, щоб вони покрилися ароматним маслом, солимо й перчимо. Смажимо буквально пару хвилин.
    Викладаємо в миску й подаємо.
    Це відмінна закуска до пива.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Тут цікавий не стільки рецепт, скільки спосіб приготування. Маленька фішка ваш арсенал. Нічого не пригорить, нічого не прилипне.
    стейк з лосося
    часник
    соєвий соус
    імбир
    чорний перець
    рослинна олія
    Якщо хочете, щоб смажена риба кожен раз виходила, використовуйте цей метод. Всі будуть у захваті.
    Найкраще підійде філе, хоча можна засмажити рибу цілком, якщо у вас є підходящого розміру сковорода.
    Замаринуйте лосося в тому, що вам подобається. Я знаходжу східні відтінки вельми підходящими. Півгодини буде цілком достатньо.
    Розігрійте сковороду на середньому вогні.
    Візьміть лист пергаменту або паперу для випічки і виріжте коло, орієнтуючись на діаметр дна сковорідки, зрозуміло.
    Смажте стейк з лосося на папері, за допомогою невеликої кількості масла, по 5 хвилин з кожного боку, в залежності від товщини. Важливо перевернути рибу всього один раз. Більше не треба.
    Ступінь готовності можна визначити, поглянувши на стейк з лосося збоку. Різниця в кольорі підкаже.
    Ось власне і все. Нікому ні слова про те, як все було просто.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Інгредієнти:
    700 г філе хека
    2 ст.л. маслинові масла
    1 ст.л. вершкового масла
    1 цибулина
    3 зуб. часнику
    1 ст.л. борошна пшеничного
    1/2 ч.л. солодкої паприки
    225 г зеленої стручкової квасолі
    1,5 скл. рибного бульйону
    2/3 скл. білого сухого вина
    2 ст.л. сухого хересу
    16-20 свіжих мідій
    петрушка
    сіль
    мелений перець
    Приготування:
    Оливкова і вершкове масло розігріти в сотейнику, нарізану цибулю обсмажити протягом 5 хвилин до м'якості. Додати подрібнений часник і смажити ще 1-2 хвилин.
    Борошно змішати з паприкою, посипати шматочки риби. Підготовлену рибу обсмажити з обох сторін на маслі, де обсмажувалися цибулю і часник. Потім додати нарізану квасоля, бульйон, біле вино і херес.
    Посолити, поперчити за смаком, довести до кипіння і тушкувати 2-3 хвилини. Додати підготовлені мідії і нарізану петрушку, накрити кришкою і тушкувати, поки мідії не розкриються. Не розкрилися мідії викинути. Подавати в підігрітих тарілках.