Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
філе палтуса на шкірі - 2 шт.
сік і цедра 1 лимона
біле солодке вино - 2 ст. л.
мед - 1 ст. л.
рибний соус - 1/2 ч. л.
для соусу:
рослинна олія
ріпчаста цибуля - 1 шт.
солодкий перець - 1 шт.
біле солодке вино - 2 ст. л.
сіль - за смаком
свіжозмелений чорний перець - за смаком
Палтуса посолити і поперчити за смаком. В миску покласти мед. Додати сік лимона. Влити вино. Додати рибний соус, перемішати. Філе риби покласти на сковороду, полити маринадом. Посипати рибу тертої цедрою лимона.
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати до готовності, близько 25-30 хвилин. У цей час нарізати цибулю і обсмажити на сковороді.
Перець нарізати і покласти до цибулі, продовжуючи обсмажувати овочі. Влити вино, посолити і поперчити за смаком. Перекласти масу в блендер і збити.
На блюдо налити соус, покласти шматок риби, прикрасити соусом песто і листям петрушки.
Подати до столу, приємного апетиту! -
Оселедець, картопля, цибуля - класичне поєднання в кулінарії. Навіть якщо просто картоплю відварити, нарізати скибочками оселедець і полити запашним маслом, вже виходить смачна страва. Але це на кожен день, а для святкового столу з тих же продуктів все ж краще приготувати щось особливе. Наприклад - зробити порціонне закуску.
Інгредієнти:
слабосолена оселедець - 1 шт;
салатний червона цибуля - 2 шт;
картопля - 6-8 шт;
цибуля-порей - 1 шт;
оцет яблучний 6% - 3-4 ст. л;
зелень для прикраси.
1. Цибулю наріжте кружечками товщиною 0,5 см. Для цієї закуски краще брати червоний кримський лука (або фіолетовий) - він не такий гострий, як інші сорти, і виглядати готова закуска з ним буде яскравіше.
2. Перекладіть цибулю в глибокий салатник, залийте сумішшю оцту і води (пропорції на ваш смак). Перемішувати не потрібно, цибулю повинен залишатися цілим. Залиште маринуватися на 20 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб скла рідина.
3. Поки маринується цибулю, відваріть картоплю в киплячій підсоленій воді. Остудіть, наріжте кружечками товщиною 1,5 см. Щоб картопля не кришився при нарізці, краще брати сорти з невеликим вмістом крохмалю (така картопля не розварюється).
4. Оселедець розділіть на філе, виберіть усі дрібні кістки. Наріжте тонкими скибочками товщиною близько 1,5 см.
5. На блюдо викладіть кружечки картоплі впритул один до іншого.
6. На кожен гурток картоплі покладіть цибулю.
7. Закрийте цибулю картоплею. Намагайтеся підбирати картопля, цибуля одного діаметру, тоді закуска вийде акуратною, і її буде зручно брати із загального страви.
8. На картоплю викладіть скибочка оселедця, зверху покладіть цибуля-порей. Прикрасьте закуску будь-який зеленню (підійде петрушка, кріп, зелена цибуля). Перед подачею можна збризнути оселедець маслом, але зовсім небагато, щоб на блюді не було масляних розлучень.
чи Можна приготувати салат з картоплі і оселедця?
З тих же продуктів можна зробити дуже смачний салат. Варену картоплю ріжеться невеликими шматочками, оселедець - кубиками. Цибулю нарізується півкільцями і маринується в оцті. Всі продукти акуратно перемішуються, викладаються гіркою в салатник.
Для заправки потрібно змішати трохи оцту (краще брати яблучний) з рослинним маслом і додати готової гірчиці. Все трохи збити, полити заправкою салат. При подачі на стіл посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Фото і рецепт: Sangina -
Інгредієнти:
* спагетті - 200 гр;
* рікотта - 250 гр;
* базилік - пучок;
* копчена червона риба (тут форель) - 150 гр;
* пармезан - 100 гр;
* сіль, перець.
Ставимо варитися макарони в солоній воді по інструкції на упаковці, варимо їх "аль-денте" - недоварив 1-2 хвилини. Коли будете зливати готові макарони, залиште чашку води, в якій варилися.
Рикотту розминаємо вилкою. Пармезан трьом на дрібній тертці. Рибку нарізати невеликими шматочками.
У базиліка відриваємо маленькі листочки і залишаємо їх для украшения.Крупные листя теж відокремлюємо від стебел. Стебла выкидываем.
Базилік нарізаємо соломкою. Очищаємо часник і раздавливаем зубчики плоскою стороною ножа, щоб вони віддали весь свій аромат.
На розігріту сковороду з рослинним маслом кидаємо часник і обсмажуємо його на невеликому вогні хвилину-дві, для додання аромату маслу.
Потім часник виймаємо і викидаємо, а в сковорідку відправляємо зварені макарони. Туди ж додаємо рикотту і інтенсивно перемішуємо, щоб вона розподілилася.
Далі діємо швидко, так як макаронам довго в сковороді чекати не варто.
Кидаємо нарізаний базилік і рибу. Добре перемішуємо, додаємо воду з чашки (пам'ятаєте, ми залишали воду з-під макаронів?). Я додала в цей раз приблизно половину чашки, дивіться самі - щоб соус став соковитим.
Цей прийом використовують італійські кухаря - вода після варіння макаронів крохмалиста і вона не зробить наш соус дуже рідким. Приправляємо свіжомеленим чорним перцем, перемішуємо і тут же вимикаємо.
Розкладаємо пасту по тарілках, щедро посипаємо тертим пармезаном і прикрасити листочками базиліка.
Подаємо негайно.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Кожен раз, коли думаєш про щось приємне, насамперед згадуються яскраві, але прості враження. Ця паста з мідіями якраз така яскрава, але проста. Дійсно, купити у нас свіжі мідії в мушлях виходить далеко не завжди, але тим важливіше приготувати з них що-те, що запам'ятовується. Стовідсоткової гарантії я дати не можу, але у цієї пасти, принаймні, є все для цього необхідне: ароматний томатний соус, базилік (який не цілком очевидний у зв'язці з мідіями, але відмінно доповнює помідори), а також простота в приготуванні, що теж важливо.
Інгредієнти:
2 порції
200 р. спагетті або інший пасти
400 р. мідій в мушлях
3-4 стиглих томатів або томати у власному соку
100 мл білого вина
2 зубчики часнику
кілька гілочок базиліка
оливкова олія
сіль
чорний перець
Поставте на вогонь велику каструлю з підсоленою водою. У місткому каструлі розігрійте трохи масла і додати подрібнений часник. Обсмажте його, помішуючи і не допускаючи зміни кольору, після чого додайте помідори, нарізані шматочками і очищені від шкірки (не в сезон замінити звичайні помідори помідорами у власному соку - досить здорова ідея). Дайте помідорів як слід “пропотіти” на невеликому вогні, додайте вино і залиште соус гаситися, щоб він уварился і став більш однорідним.
Тим часом опустіть пасту в окріп (вода в каструлі, напевно, якраз закипіла), після чого додайте промиті і почищені мідії до соусу і накрийте сковороду кришкою. Залиште їх у спокої хвилини на три-чотири - за цей час мідії встигнуть розкритися, а ті, які цього не зроблять, слід викинути.
Відварену пасту відкиньте на друшляк, попередньо зберігши трохи води, а потім додайте до соусу і розмішайте. Якщо соус виявиться надто густим - додайте трохи-трохи води, в якій варилася паста, після чого розкладіть по тарілках і посипте дрібно нарізаною базиліком.
PS: При бажанні привнести у смак соусу більше глибини, разом з часником додайте на сковороду один-два анчоуса, а в кінці присмачити пасту нарізаними каперсами.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
Оселедець (слабосолена; велика) - 1 шт;
Цибуля ріпчаста - 1 шт;
Зелену цибулю (за смаком) ;
Олію соняшникову (нерафінована) - 3 ст.л.;
Гірчиця зерниста - 1 ч.л.;
Оцет столовий - 1 ст.л.;
Суміш перців (свежемолотая; за смаком) ;
Цукор - 0,5 ч.л.;
Оселедець очистити від нутрощів, шкіри, кісток. Порізати шматочками.
Викласти на тарілку.
Ріпчасту цибулю порізати кільцями, викласти на оселедець.
Приготувати заливку:
Змішати олію, гірчицю, цукор, оцет, мелену суміш перців.
Залити оселедець заливкою.
Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, поставити на 2-3 години в холодильник.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена М -
Навряд чи хтось з розсудливих людей вирішить сперечатися з тим, що паста - ідеальне блюдо для кожного буднього вечора, того самого, що бітли називали “hard day’s night”. Швидкий, смачний, поживний, універсальний вечеря - чи не цього всі ми хочемо, повернувшись додому після роботи?
Зрозуміло, існують трудомісткі рецепти пасти, начебто спагетті болоньєзе, але паста з тунцем не з таких. Як і всі рецепти з тунцем, що звичайним, що консервованим, вона готується дуже швидко без будь-якого збитку для смаку.
Паста з тунцем
2 порції
200 р. пасти
2 зубчики часнику
1 невелика цибулина
200 р. протертих помідорів
200 г консервованого тунця
1 ст.л. каперсів
жменю шпинату
оливкова олія
сіль
чорний перець
Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії і обсмажте подрібнені часник і цибулю до тих пір, поки вони не стануть прозорими (на цьому етапі любителі автентичного смаку можуть додати до овочів парочку анчоусів).
Додайте нарізані каперси і протерту м'якоть помідорів, іменовану пассатой, і доведіть до обережного кипіння - ніяких бризок, нам потрібно лише невелике тремтіння поверхні.
Відваріть пасту (в моєму випадку - фузіллі) в підсоленій воді, дотримуючись безвідмовної формулою “10 р. солі - 100 р. пасти - 1 л. води”. Тим часом додайте тунця в соус і лопаткою розімніть до стану окремих пластівців. Приправте соус чорним перцем і сіллю, але не переборщіть - і тунець, і каперси вже досить солоні.
Коли паста буде готова, злийте воду, зберігши трохи про запас, і перекладіть готову пасту на сковороду, де тушкується соус. Туди ж відправляйте жменю листя шпинату, і всі енергійно перемішайте. Якщо соус здасться вам надто густим - додайте воду, в якій варилася паста, а потім розкласти все по тарілках та подавайте.
PS: В Італії не прийнято посипати тертим пармезаном пасту з рибою або морепродуктами, але якщо дуже хочеться, я не бачу причин цього собі не дозволити.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Склад:
олія соняшникова - 2 ст. л.
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.
болгарський перець жовтий - 1 шт.
болгарський перець зелений - 1 шт.
кукурудзи в качанах - 100 гр.
філе лосося - 450 гр.
паприка - 1 ст. л.
ананас консервований - 230 гр.
паростки бобові - 100 гр.
кетчуп - 2 ст. л.
соєвий соус - 2 ст. л.
херес - 2 ст. л.
крохмаль - 1 ст. л.
Приготування:
Ріпчасту цибулю подрібнити. Болгарський перець помити, видалити підкладку з насінням і нарізати кільцями.
На сковороді з розпеченим соняшниковою олією протягом 5-7 хвилин обсмажити цибулю, кукурудзу і перець.
Філе лосося помити. Дати обсохнути. Нарізати смужками. Покласти в миску. Посипати паприкою. Перемішати.
У сковороду з овочами додати бобові паростки. Перемішати. Тушкувати протягом 2-3 хвилин.
Додати філе лосося і ананас, нарізану кубиками. Перемішати. Тушкувати протягом 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
З'єднати томатний кетчуп, соєвий соус, крохмаль і херес. Перемішати і додати в каструлю з овочами і рибою. Тушкувати до готовності.
Примітка:
Подавати в гарячому вигляді.
Замість філе лосося можна використовувати філе форелі. -
Інгредієнти:
600 г філе морського окуня
4 ст.л. вершкового масла
2 цибулини
250 г печериць
2 помідори
3 ст.л. петрушки
2 яйця
3 ст.л. борошна
сіль
перець
Філе риби нарізати порційними шматками, посолити і поперчити. Гриби обсмажити в маслі, додати м'якоть помідорів (без шкірки), нарізану зелень, сіль і перець, тушкувати протягом 10-15 хвилин.
Отриманою сумішшю намазати шматочки рибного філе, скачати трубочками, закріпити зубочистками. Яйця збити, змочити кожен рибний рулетик, обваляти в сухарях.
Отримані рулетики обсмажити в маслі до м'якості риби. Подавати з вином. -
Інгредієнти:
500-600 г філе лосося
3 ст.л. саке
1,5 ст.л. місо
1,5 ч.л. цукру
1,5 ч.л. лимонного соку
1 стеб. лука-порею
350 г свіжої спаржі
3 ч.л. свіжого імбиру
2 ч.л. обсмаженого кунжуту
сіль
Приготування:
Вогнетривку форму для запікання застелити фольгою, злегка змастити маслом.
Зробити суміш 1: свіжу спаржу нарізати скибочками, змішати з 2 ч.л. імбиру і кунжуту, посолити за смаком. Отриману суміш 1 викласти на фольгу.
Зверху викласти скибочки лосося. Зробити суміш 2: змішати саке, місо, цукор і лимонний сік, додати нарізану білу частину лука-цибулі і 1 ч.л. тертого імбиру.
Отриману суміш 2 ретельно перемішати, викласти поверх лосося.
Форму накрити фольгою, запікати в духовці протягом 20-25 хвилин при 200-230С. -
Інгредієнти:
* оселедець з/з 1 шт.
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* лавровий лист 2 шт.
* запашний перець 1 ч. л.
* кріп
* діжонська гірчиця 3 ч. л.
* оливкова олія 3-4 ст. л.
* зелений лук для подачі
Оселедець очистити від шкіри, нутрощів і кісток, розділити на філе. Філе нарізати шматочками. У банку викласти лавровий лист, перець горошком. Потім викладаємо шматочки оселедця в один ряд.
Змішати в ємності гірчицю з маслом до однорідного стану. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і посипати їм оселедець, залити половиною гірчичною маси.
Потім викладаємо залишилися інгредієнти в такому ж порядку. Посипаємо всі подрібненою зеленню кропу. Закриваємо кришкою і залишаємо маринуватися в холодильнику на 12 годин.br/>Викладаємо ароматні шматочки оселедця на блюдо, посипаємо подрібненим зеленою цибулею і подаємо до столу.
Приємного апетиту!