Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
300 г філе тріски,
1 банка консервованих томатів з пюре,
8-10 пір ’ їнок зеленого лука,
100 г бебі моркви,
1 ч. ложка сухих базиліка,
2 зубчики часнику,
рослинна олія,
сіль, перець за смаком.
Приготування:
Дрібно нашинковану часник і зелену цибулю обсмажити на рослинній олії.
Додати томати. Добре розім'яти і згасити 2-3 хвилини. Додати базилік.
Морква розморозити. Додати моркву в соус. Посолити і поперчити за смаком. Готувати ще 3-5 хвилин.
Рибу порізати невеликими шматочками. Додати в соус.
Готувати на повільному вогні під кришкою ще 15 хвилин. Викласти на тарілку і прикрасити гілочками петрушки.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти на 4 порції
400 р. консервованої печінки тріски
2 курячих яйця
кілька пір'я зеленої цибулі
1 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. оливкової олії
сіль
чорний перець
Відваріть яйця круто (опускаємо в холодну воду і варити 10 хвилин з моменту закипання), остудіть і дрібно наріжте. Тонко наріжте зелену цибулю, роздушіть печінка тріски виделкою і змішайте все це разом з лимонним соком і оливковою олією (його єдина роль тут - повідомити готового продукту свій смак і аромат).
Приправте сіллю й чорним перцем, як слід перемішайте та подавайте з чорним хлібом або тарталетки.
Що ще можна додати до цього начебто закінченому твору? Часник, червона цибуля, злегка подмаринованный в оцті, гострий перець чилі, будь-яку зелень, ті ж огірки (або авокадо), нарізані дрібними кубиком… Тут вже справа за вами.
Автор: Олексій Онєгін -
Чудова закуска до святкового столу. Це красиве, вражаюче, смачна страва. Видів жульєна безліч, самий класичний - з куркою і грибами. Спробуйте варіант з сьомгою.
Інгредієнти (на 4 порції):
сьомга холодного копчення - 150 гр;
цибуля - 1/2 шт (або одна маленька цибулька);
вершкове масло - 30 гр (1 ст.л.);
сметана - 3 ст.л.;
борошно - 1 ст.л. без гірки;
чорний мелений перець;
твердий сир (у мене чеддер) - 50 гр;
шнітт-цибуля - кілька пір ’ їнок (15);
2-3 французькі булочки або кокотницях.
Включаємо духовку розігріватися до 180 градусів. Чистимо і дрібно ріжемо цибулю.
Філе зрізуємо акуратно з шкіри і нарізати маленькими кубиками, виймаючи кісточки.
Цибулю підсмажити на рослинній олії до прозорості. На іншій сковорідці розтоплюємо вершкове масло.
Коли розтане, кладемо в сковорідку рибу і смажимо на маленькому вогні 3-4 хвилини.
У вільні хвилинки трьох шматочок сиру на дрібній тертці. Деко з краями що вистилає шматком пекарської папери.
Беремо французькі булочки. Зрізуємо "кришечки", тримаючи ніж під кутом 45 градусів, щоб вийшли поглиблення.
Тим часом рибка повинна побіліти. Саме час додати до неї цибулю. Смажимо разом ще хвилину.
Потім посыпем борошном і перемішаємо. Додамо сметану і ретельно перемішати ще раз.
Я радісно забула насипати борошно на рибу з цибулею і гупнула відразу сметану...
У такому разі на сухій сковороді смажимо нашу борошно буквально півхвилини до появи золотистого відтінку. І тоді можна всипати борошно в соус - у вас не буде грудок.
У результаті виходить така густа краса. Приправимо її свіжомеленим чорним перцем.
булочки акуратно виколупуємо м'якуш (можна ложкою, я руками).Заполняем виїмки жульєном.
Якщо не хочете використовувати булочки, то заповніть жульєном кокотницях (можна керамічні форми). Але, з булочками набагато ефектніше.
Кладемо булочки на застелений папером деко.
Туди ж я відправила і кокотницу. Посипаємо всі сиром. Кришечки від булочок "ставимо" поруч.
Ставимо в духовку на 10 хвилин. Поки жульєн запікається, дрібно ріжемо шнітт-цибуля.
Сир повинен покритися чудовою золотистої скоринкою. Ось така краса.
Викладаємо жульєн на тарілку, прикрашаємо порізаним шнітт-цибулею і 2-мя цілими пір'ям шнітт-лука.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна. -
Коли справа доходить до судака, його зазвичай норовлять посмажити, і добре, якщо не в сухарях: не дивно, що після такого деяким судак, цар річок і озер, здається нудною і нецікавою рибою. Між тим, судак чудовим чином розкривається при варці на пару, і невеликий штришок у вигляді імбиру і кунжутного масла - все, що потрібно для того, щоб відкрити вам нові межі цієї чудової риби.
Зрозуміло, цей спосіб приготування відмінно підійде і для будь-якої іншої риби з білим м'ясом, морський та річковий, аби вона була свіжою.
Судак на пару з імбиром і кунжутною олією
2 порції
500 г філе судака
4 ст.л. кунжутного масла
сіль
невеликий шматочок імбиру
зелений цибулю
Приготуйте розсіл з 3-4 ст.л. солі на півлітра води, і опустіть в нього філе на півгодини - це зробить рибу більш щільною і соковитою.
Вийнявши рибу з розсолу, обсушіть її серветкою і натріть невеликою кількістю кунжутного масла і солі (не переживайте, перебування в розсолі не зробить судака дуже солоним) і викладіть зверху імбир, нарізаний тонкими “сірниками”.
Відваріть рибу на пару протягом 6-7 хвилин, і доведіть до кипіння масло, що залишилося.
Виклавши рибу на тарілку, залити її розпеченим кунжутною олією, прикрасьте тонко нарізаною зеленою цибулею і подавайте з рисом або іншим легким гарніром.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Інгредієнти: тунець (свіжий) - близько 400 г; для маринаду: соєвий соус - 1 ст.л.; оливкова олія - 6 ст.л.; лимонний сік - 2 ст.л.; кунжутне масло - 1 ч.л.; часник - 2 зубчики; сіль, чорний перець - за смаком; для гарніру: помідори - 3 шт.; солодкий перець - 2 шт.; рослинна олія - 3 ст.л.; петрушка, кріп, базилік - по 3 гілочки; сіль - за смаком.
Для маринаду в невеликої ємності змішати оливкова олія, соєвий соус, подрібнений часник, кунжутне масло і лимонний сік.
Філе тунця обсушити паперовим рушником і нарізати на стейки товщиною близько 2 см. Перекласти стейки тунця у неглибоку миску, полити маринадом і поставити в холодильник на 2 години.
Розігріти пательню (якщо використовуєте сковороду гриль, то не змащуйте її масло). З стейків прибрати часточки часнику, перекласти на сковороду і смажити з 2-х сторін по 2-4 хвилини (залежно від бажаної ступеня готовності).
Готові стейки перекласти на тарілку і накрити кришкою, щоб вони не охолонули, поки готуються овочі.
Помідори та перці промити, обсушити рушником. Помідори нарізати четвертинками або восьмушками. Перці розрізати навпіл, видалити насіння, нарізати тонкими смужками.
Влити в сковороду олію, додати овочі і швидко обсмажити. Перекласти овочі на тарілку, приправити сіллю, додати свіжу зелень.
Поруч з овочами укласти тунця. За бажанням кожен стейк посипати меленим чорним перцем і сіллю.
Автор: Олена Покровська -
Інгредієнти:
* Сьомга (або Форель, свіжа, 200-300 г за бажанням) - 250 г
* Капуста цвітна - 200 г
* Брокколі - 200 г
* Помідор (1 середній або 2 маленьких) - 2 шт
* Вершки (10%) - 300 мл
* Гриби (печериці) - 300 г
* Сіль
* Олія оливкова
Приготування:
Печериці помити, крупно порізати, потім випарувати БЕЗ ОЛІЇ на сковороді.
Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку і порізати скибочками.
Третина приготованих грибів змішати в блендером з вершками і сіллю - це наш соус.
Капусту нарізати досить великими шматочками і приготувати будь-яким зручним способом: пароварка, вода, мікрохвильовка - до НАПІВСИРОГО стану.
Рибу порізати середніми шматочками. В принципі, напевно, підійде будь-яка червона риба, а може бути, і біла але я завжди готую з сьомгою.
На сковороді підігріваємо трохи оливкової олії, викладаємо рибу, капусту, помідори, солимо.
Обсмажуємо 3 хвилини, після чого додаємо залишилися дві третини грибів і обсмажуємо ще 3-4 хвилин.
Фінальний етап - заливаємо соусом, перемішуємо, тушкуємо буквально хвилини 3, вимикаємо і даємо настоятися 5 хвилин.
Можна накривати на стіл .
Фото і рецепт: skyfuntik -
Інгредієнти:
судак (філе) - 500г;
сир (гауда) - близько 50г;
яйце - 2 шт.;
молоко - 1/4 склянки;
борошно - близько 2 ст.л.;
сіль, мелений перець (суміш чорного, білого і рожевого) - за смаком;
олія для смаження
Приготування:
Філе судака (без шкіри) нарізати порційними шматками, посипати сіллю і меленим перцем.
Розігріти пательню, злити трохи масла і обсмажити рибу по 1 хвилині кожної з сторони.
Для суфле сир натерти на дрібній терці і змішати з жовтками.
Білки збити в стійку піну. Частинами додати збиті білки в сирну суміш, додати борошно і перемішати знизу вгору.
Жароміцну форму змастити маслом, покласти шматочки судака, залити сирним суфле. Запікати при 170С приблизно 30 хвилин. Готову страву розділити на порції і одразу ж подати до столу.
Фото і рецепт: Олена Покровська -
Інгредієнти:
3 шт. камбали,
щіпка меленої паприки,
1/4 ч. ложки лимонного перцю,
1 цибулина,
1 морква,
100 г стручкової квасолі (заморожування),
рослинна олія,
сіль за смаком.
Приготування:
Рибу вимити і почистити. Видалити голову і нутрощі.
Зрізати плавники ножицями. Зняти шкіру починаючи з хвоста, притримуючи рибу впевненими ривками і допомагаючи гострим маленьким ножем.
В окремій мисці змішати спеції, сіль і 2 ложки рослинної олії.
Добре натерти рибу з двох сторін і викласти на деко з фольгою. Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 200 градусів С.
Для гарніру обсмажити рис з дрібно нашинкованою цибулею на сковороді з рослинним маслом, приблизно 2-3 хвилини.
Додати води і готувати ще 5 хвилин. Потім додати овочі і перемішати. Зменшіть вогонь та готуйте на повільному вогні. При необхідності додати ще води.
Накрити кришкою і тушкувати поки овочі не стануть м'якими. Посолити і перемішати.
Подавайте рибу з рисом та овочами. -
Найпростіша у виконанні закуска, яка летить з тарілки в одну мить - такі парадокси в кулінарії трапляються, якщо вдуматися, суцільно і поруч. В основі - старе як світ, поєднання лосося і м'якого сирного сиру, доповнене неодмінною для такої оказії кропом. Що, ось що тут може бути складного?.. Правильно, нічого - але зі столу зникає зі швидкістю звуку. Ось такий парадокс.
Рулет із сьомги з сирним сиром.
4 порції
1 тонка пшеничне корж або тонкий лаваш
150 г копченого або солоного лосося
1-2 середніх огірка
200 р. сирного сиру
кілька гілочок кропу
1-2 зубчики часнику
чорний перець
Наріжте лосося і огірок тонкими скибочками. Розстеліть на харчової плівці пшеничне коржик або здатний з успіхом її замінити тонкий лаваш і намажте його тонким, рівномірним шаром м'якого сирного сиру (чудово підійде і козій).
Зверху посипте подрібненим кропом і часником, приправте чорним перцем (якщо сир у вас достатньо солоний, можна обійтися без солі), і з невеликим (близько 1 см) відступом від краю укладіть лосося в один або два ряди, а слідом за ним - скибочки огірка, можна злегка внахлест.
Головна хитрість цього блюда - правильно загортати рулет: рівному, щільно, не залишаючи ні найменшого простору для повітря. Розташуйте коржик до себе тією стороною, з якою ви поклали лосося, і згортайте максимально безкомпромісно.
Закінчивши, загорніть все в харчову плівку і поставте у холодильник - хоча б хвилин на сорок. Вийнявши рулет з холодильника, відріжте потроху з обох кінців (це цілком можна і навіть потрібно з'їсти зараз або трохи пізніше, але показувати гостям ні до чого), а те, що залишилося, наріжте ролами сантиметра на два або трохи більше.
Подавайте до столу і встигніть спробувати хоча б один, щоб переконатися, що рулет вийшов на п'ять з плюсом.
Автор: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
* морська Риба - 700 г
* Цибуля ріпчаста - 1 шт
* Гірчиця французька - 1 ст. л.
* Лимон (сік і цедра) - 1 шт
* Оливки (зелені) - 10 шт
* оливкова Олія - 1 ст. л.
* Кунжут - 1 ст. л.
* Чебрець (трохи)
* Сіль за смаком)
* Перець (за смаком)
Приготування:
Підготуємо рибу. У мене була лемонема. Якщо потрібно очистити від луски, нутрощів. Зрізуємо плавники. Нарізаємо рибу порційними шматками.
Укладаємо у форму для запікання, солимо за смаком. Посипаємо цедрою лимона, поливаємо лимонним соком.
Розігріваємо на сковороді оливкова олія. Цибулю нарізати соломкою, обсмажуємо.
наприкінці смаження додаємо гірчицю. Викладаємо цибулю на рибу.
Оливки нарізаємо, посипаємо зверху. Перчимо за смаком. Посипаємо кунжутом і кладемо зверху гілочки чебрецю для аромату.
Запікаємо при температурі 190 градусів, у відкритій формі, протягом 30-40 хвилин.
Подаємо з овочами або рисом.
Фото і рецепт: Julja_lja