Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Зараз такий час року, коли плоди ще не дозріли, зате під ногами і на прилавках зеленщиков просто стоги першої свіжої зелені. Чого тут тільки немає! Чесно зізнаюся, не можу байдуже проходити повз цих запашних куп всілякої трави - рука сама тягнеться скласти свіжий «букет».
    Навіть у Москві сьогодні повним-повно не тільки традиційних петрушки-кропу-щавлю, але і свіжого естрагону, чебрецю, кінзи, м'яти…
    У цей період на Півдні Росії прийнято робити і з задоволенням поглинати пиріжки і відкриті пироги з зеленими начинками. Я розповім вам про найпопулярніших, перевірених на власній кухні поєднаннях зелені та інших продуктів для начинки.
    Але спочатку кілька слів про тесті для пирогів із зеленою начинкою.
    Легке тісто
    Навесні важке дріжджове тісто - з великою кількістю масла, цукру і дріжджів як не популярно. Ми будемо використовувати найпростіше, але розсипчасте і смачне прісне тісто. Зробити його дуже легко.
    Нам знадобиться: 2.5 ст. ложка пшеничного борошна, 4 ст.л. маслинові масла (або 70 р. вершкового), 100 мл молока або кефіру), 0.5 ч.л. солі, 2 яйця, трохи розпушувача.
    Приготування: у мисці змішати сіль і борошно, додати розпушувач. Зробити в борошні лунку і туди випустити яйця, почати заважати і доливати молоко. В останню чергу злити олію (якщо ви взяли вершкове - розтопити його). Вимішуйте тісто, поки не перестане прилипати до рук. Потім загорніть в плівку і нехай постоїть 15-20 хвилин.
    Є ще тонке тісто для піци - воно теж годиться для відкритих пирогів.
    Нам знадобиться: 500 г борошна, 50 гр маслинового масла, 20 г сухих дріжджів, 100 мл молока, щіпка солі.
    Приготування: дріжджі розведіть в теплому молоці, додайте щіпку солі. Змішайте борошно з оливковою олією, потім додайте туди замочені дріжджі і змішайте всі інгредієнти, щоб вийшло м'яке, однорідне, пластичне тісто. Розділіть його на 4-6 частин і залиште підходити на 15 хвилин в теплому місці.
    Начинка з зеленого лука з кропом і яйцем
    Знадобиться: за великим пучок зеленої цибулі, кропу, 3 варених яйця, маслини б/к, сіль
    Приготування: промийте всю зелень, дайте воді стекти і обсушіть. Наріжте зелень, оливки і яйця дрібно, посоліть.
    Начинка з молодої кропиви і листя мангольд (листовий буряка)
    Знадобиться: за великим пучку мангольд, кропиви, петрушки, 2 варених яйця, 200 г очищених варених креветок, сіль і перець за смаком.
    Приготування: промийте всю зелень, дайте воді стекти і обсушіть. Кропиву присолите і дайте постояти кілька хвилин. Наріжте зелень і яйця дрібно, а креветки можна не різати взагалі.
    Начинка з молодого естрагону і несолоної бринзи
    Знадобиться: невеликий пучок естрагону (або тархуну), кріп, петрушка - трохи, великий пучок зеленої цибулі, 200 г бринзи бринзи, оливки б/к, запашний білий перець.
    Приготування: Зелень вимийте, поріжте. Сир розкришіть, оливки поріжте на 4 частини. Додайте перець.
    Начинка з щавлю і варених яєць
    Знадобиться: великий пучок щавлю, 3 варених яйця, запашний білий перець.
    Приготування: Зелень вимийте, поріжте. Розріжте яйця на дрібні частини. Додайте перець.
    Начинка з молодий капусти, кропу і зеленого лука
    Знадобиться: молода капуста білокачанна 500 г, кріп і зелену цибулю - по пучку, 1 ст.л. маслинові масла, 2 варених яйця, сіль і перець за смаком. Приготування: Капусти дрібно нарізати і згасити в маслі.
    Зелень і яйця дрібно нарізати і додати до капусти. У Таганрозі іноді в цю начинку додають свежепосоленную дрібну рибку - типу анчоусів, у нас називають - хамса. Голову й хвіст геть, а інше - в пиріг!
    Автор статті: Світлана Морозова