Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Мафіни на йогурті з додаванням крохмалю вийдуть легкі і повітряні. Вкраплення ягід журавлини додадуть цікаву кислинки.
    Інгредієнти на 15-17 штук:
    борошно пшеничне - 300 г;
    крохмаль - 3 столові ложки;
    розпушувач - 11 г (1 пакетик);
    вершкове масло - 100 г;
    рослинна олія - 50 мл;
    яйця - 3 штуки;
    цукровий пісок - 250 г;
    йогурт - 200 г;
    журавлина свіжа - 125 г;
    цукрова пудра для прикраси.
    Журавлину перебрати від лісових смітинок, промити, обсушити.
    Розм'якшене масло розтерти з цукром, додати по одному яйця. Перемішати, додати йогурт, ще раз перемішати. Борошно, розпушувач, крохмаль змішати і просіяти.
    В яєчну масу ввести половину порції борошна з крохмалем, перемішати з допомогою міксера, влити олію, знову перемішати і додати решту борошна з крохмалем. Тісто перемішати до однорідної, додати журавлину.
    Акуратно перемішати тісто з журавлиною і розкласти по паперовим формах, заповнюючи їх на 2/3 висоти.
    Піч у попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 25 хвилин. Гарячі мафіни з журавлиною вийняти з форми і охолодити на решітці.
    Охолоджені кекси посипати цукровою пудрою і подати до чаю.
    Фото і рецепт: Господиня