Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для піци з пепероні та моцарелою приготуйте томатний соус. Він повинен вийти в міру густим, яскраво-червоним, а головне, смачним. Дуже бажаний базилік і часник. Для начинки вибирайте моцареллу у великих кульках - піца вийде красивіше.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    тісто для піци: борошно - 500г; вода - 350 мл; сухі дріжджі - 8г (2 ч.л.); сіль - 1 ч.л.; оливкова олія - 2 ч.л.; для соусу: помідори 500г; базилік (краще зелений) - 2 гілки; часник - 3 зубчіка; сіль - 2 ч.л.; оливкова олія - 2 ст.л.; для начинки: пепероні - 250г; моцарела - 100г
    У невеликій мисці розвести в теплій воді кілька столових ложок борошна і дріжджі. Борошно просіяти, змішати з сіллю, зібрати гіркою і зробити в центрі лунку. В лунку влити воду з борошном і дріжджами.
    Вимішувати до однорідності, додати оливкова олія, ще раз обім ’ яти тісто, після чого накрити вологою серветкою і залишити на 1-1 .5 години при кімнатній температурі.
    Коли тісто збільшиться в розмірі приблизно в 2 рази, розділити його на 2 частини. З кожної розкачати корж завтовшки близько 5-7 мм діаметром 25 см. Підсушити піцу в прогрітій до 200С духовці приблизно 3-5 хвилин, щоб утворилася скоринка.
    Для соусу базилік помити в холодній воді, обсушити на рушник, а потім дрібно-дрібно посікти. Зубчики часнику розчавити лезом ножа і нарізати маленькими кубиками.
    Помідори порізати у підстави навхрест, обшпарити і очистити від шкірки. Очищені помідори нарізати кубиками і обсмажити на розігрітій оливковій олії (на слабкому вогні) до повного випаровування рідини. Додати сіль, часник та базилік. Зняти соус із плити, дати йому охолонути.
    Кожну коржик щедро намазати томатним соусом, розкласти по поверхні кружечки пепероні. Поверх шару пепероні розкласти моцареллу. Запікати при 190С близько 20 хвилин. Піца готова.
    Автор: Олена Покровська