Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ви не повірите, але цей смачний пиріг не містить борошна і масла! Практично дієтичний варіант, правда, кількість цукру в цьому випадку я б зменшила. Я готувала його вже двічі, оскільки він легкий, повітряний, вологий і ароматний! До того ж готується швидко і без особливих зусиль. Спробуйте! Рецепт з книги. Бонтемпі "Італійська кухня", трохи адаптований мною.
    Інгредієнти:
    Морква - 150 г
    Мигдаль - 125 г
    коричневий Цукор - 100 г
    Яйце куряче - 4 шт
    Сік апельсиновий (свіжовичавлений) - 125 мл
    Ванілін - 0,5 г
    Сіль - 1/3 ч. л.
    Мед - 1 ст. л.
    Цукрова пудра (для прикраси) - 1-2 ч. л.
    Приготування:
    Моркву і мигдаль очистити від шкірки, пропустити по черзі через м'ясорубку.
    Жовтки відокремити від білків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки збити з цукром, додати до моркви з горіхами, перемішати.
    Влити апельсиновий сік і мед, додати ванілін. Перемішати.
    Охолоджені білки збити з дрібкою солі, потім делікатно ввести в основну масу.
    Форму для випічки (18-24 см) змастити маслом, застелити дно папером для випічки. Підготовлену масу викласти у форму. Випікати 30-35 хвилин в розігрітій до 170*С духовці.
    Пиріг остудити, обережно вийняти з форми, присипати цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: СкарлеттО