Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * капуста - 1/2 головки (350 гр);
    * молоко - 150 мл;
    * яйця - 5 шт;
    * сир - 1 пачка (250 гр);
    * вершкове масло - 100 гр;
    * сметана - 1 ст.л.;
    * сода - 1 ч.л. (погасити оцтом);
    * цукор - 2 ст.л.;
    * борошно - 2 склянки;
    * сіль - щіпка.
    Спочатку займемося начинкою. Ріжемо капусту кубиками.Кладем в каструлю, заливаємо теплим молоком, накриваємо кришкою й тушкуємо до м'якості хвилин 30. Останні 5 хвилин я кришку відкриваю, щоб залишки молока випарувалися і начинка не була рідкої. Солим.Отвариваем круто 4 яйця.
    Робимо тісто: змішуємо сир з яйцем, що залишилося. Додаємо розтоплене вершкове масло (я розтоплювала в мікрохвильовій печі). А також сметану, погашену соду, цукор і сіль. Перемішуємо.
    Потім просіваємо в тісто борошно і замішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 15-20 хвилин.
    Поки наріжемо сварившиеся і охолоджені яйця, додамо їх у капусту.Тесто ділимо на 2 нерівні частини - одна повинна бути трохи більше інший.
    Припыляем стіл борошном і розгортаємо ту частину тіста, яка більше. Акуратно "намотуємо" розкачане тісто на качалку і перекладаємо на застелений кулінарної папером деко.
    Викладаємо начинку на тісто і розрівнюємо. Розгортаємо менший шматок тіста і також, за допомогою качалки, викладаємо його зверху начинки. Защипываем краю.
    Змащуємо жовтком. Не рекомендую змащувати яйцем, тому що білок надає жорсткість тесту.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку випікатися до золотистого кольору. (На мою думку, у мене пікся хвилин 20).
    Дістаємо, накриваємо рушником і дайте охолонути.
    Нарізаємо і їмо.
    Приємного апетиту!
    NB! Це сирне тісто підходить для будь-яких пирогів. Найсмачніша з капустою і солодкі. Якщо робите тісто для солодкого пирога, додайте 3 ст.л. цукру замість двох.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна