Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ну а як же не згадати про булочки з сирною начинкою та зеленню! Як приємно всією родиною зібратися за вечерею, взяти в руки ще теплу ароматну булку, стакан молока… І вести неспішну бесіду про все на світі… І всі проблеми здаються такими глобальними, завдання не настільки нездійсненними… Коли в твоїх руках ця рум'яна, пишна випічка з соковитою і вкуснющей начинкою… Можливо, у мене полетять тапки за такий класичний рецепт, але я не могла втриматися і не опублікувати одну з моїх улюблених випічок.
    Інгредієнти:
    Молоко - 200 мл
    Цукор - 1 ст. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Борошно - 400 г
    Масло вершкове - 40 г
    Сир - 300 г
    Яйце - 1 шт
    Сметана (для змащування коржів)
    Кріп
    Цибуля зелена
    Дріжджі (свіжі) - 24 р
    Рецепт:
    Щоб приготувати булочки, нам потрібно дріжджове тісто. Я зазвичай роблю спочатку опару. Для цього в теплому молоці розчиняю дріжджі, цукор. Потім додаю кілька столових ложок борошна. Все це накриваю і ставлю в тепле місце, щоб піднялася «шапка». Дріжджі я брала свіжі 24 р.
    В миску потрібно просіяти борошно, додати до неї сіль, опару, розм'якшене масло. Замісити тісто, затягнути миску з тістом плівкою і поставити в тепло приблизно на годину. Щоб тісто підійшло - збільшилася вдвічі.
    У цей час приділимо увагу начинку. Зелену цибулю і кріп подрібнити. Сир змішати з яйцем і сіллю. Можна скористатися блендером, а можна просто змішати. Я люблю, коли трапляються у начинці шматочки сиру.
    Зелений лук потрібно стушкувати на вершковому маслі (буквально 1ст.л.) кілька хвилин. Кількість лука ви можете брати за вашим смаком.
    Сирну масу змішати з кропом і цибулею.
    Тісто розділити на шматочки і рукою расплющіть на дошці. В середину покласти столову ложку начинки. Зібрати краю, защипнути і викласти на деко швом вниз.
    Булочки залишити хвилин на 15 для вистійки.
    Змастити верх булочок сметаною і відправити в духовку при температуре180* на 25-30 хвилин.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Лианда