Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    для тіста: борошно - 350г; молоко - 1/2 склянки; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 50г; дріжджі швидкорозчинні - 1 ч.л.; цукор - 1 ч. л.; сіль - 1/2 ч.л.; для начинки: щавель - 500г; крохмаль - 1 ст.л.; цукор - 5-7 ст.л.
    просіяти Борошно в миску, змішати з дріжджами, в центрі зробити заглиблення, вбити яйце, потім, помішуючи, влити тонкою цівкою молоко, додати сіль, цукор. Все перемішати.
    Вершкове масло розтопити і теплим додавати до суміші. Вимісити не дуже круте тісто, скачати в кулю, накрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Коли тісто підніметься, місіть його 2-3 рази.
    Щавель промити під холодною водою, обсушити на серветці, після чого тонко нарізати.
    Тісто розділити на дві частини. Половину розкачати в пласт за величиною форми, в якій буде випікатися пиріг. Змазати олією. На пласт тіста покласти дрібно порізаний щавель, змішаний з картопляним крохмалем, посипати цукровим піском.
    З залишків тіста сформувати ще один шар і накрити пиріг зверху. Вилкою зробити візерунок. Залишити на деякий час в теплому місці, щоб пиріг підійшов.
    Для красивої блискучої скоринки пиріг можна змастити яйцем або міцно завареним солодким чаєм. Випікати в духовці близько 40 хвилин при 200С.