Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У цьому пирозі розсипчасте пісочне тісто основи поєднується з м'якою солодкуватої начинкою. Маскарпоне не перебиває смак гарбуза, а лише додає кремовости. Додавання суміші спецій - мускатного горіха, кориці, імбиру і ванілі - робить пиріг ароматнішою.
    Інгредієнти
    для тіста:
    борошно - 290г; вершкове масло - 60г; цукор - 100г; яйце - 1 шт.; сіль - 1/2 ч.л.; вода - 1 ст.л.;
    для начинки: гарбуз - 1 кг; цукор - 200г; яйце - 2 шт.; сир маскарпоне - 250г; мускатний горіх, кориця, імбир, ванільна есенція - за смаком.
    Гарбуз розрізати, вичистити насіння і укласти зрізом вниз на деко (деко застелити пекарської папером).
    Запікати до готовності при 180 С. Коли м'якоть гарбуза пропечеться і стане м'якою, зняти з ще гарячої гарбуза шкірку, м ’ якоть перекласти в миску, в якій будете робити начинку.
    Поки гарбуз остигає, приготувати пісочне тісто для основи пирога. Охолоджене масло нарізати маленькими кубиками, покласти в миску з борошном. Борошно попередньо змішати з сіллю.
    Руками (або в процесорі) перетерти масло з борошном в крихту. Додати яйце, воду і вимісити тісто. Скачати тісто в кулю, обернути плівкою і поставити в холодильник приблизно на 30 хвилин.
    На столі розстелити харчову плівку, покласти на неї охолоджене тісто і розкачати пласт товщиною 5-7 мм.
    За допомогою плівки перекласти тісто в припудрену борошном жароміцну форму. Притиснути тісто до ботикам, зрізати надлишок. Поставити на 15 хвилин в розігрітій до 180 С духовку.
    Для начинки розім'яти гарбузову м'якоть вилкою, додати цукор і збити міксером. Додати яйця і спеції, розмішати.
    Перекласти в миску з начинкою маскарпоне і ще раз збити міксером. Начинка готова.
    Розподілити начинку по поверхні тіста і запікати при 180 З близько години. Готовий пиріг.
    Автор: Олена Покровська