Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • мінімум на 20 години в тепле місце без протягів або просто на кухні. Плівку не відкривати!
    Тепер будемо місити тісто. Я знову використовувала міксер з насадкою для тесту. Засипте борошно в миску (або чашу міксера) втріть або всипте дріжджі, ложкою додайте закваску, воду, сіль, олія. Вода повинна бути зовсім трохи-промити теплою. Замісіть тісто, якщо міксером, то на другий-третій швидкості близько 5-7 хвилин. Воно стане легким і еластичним.
    Змастіть теплу (кімнатної температури) чашку оливковою олією і перекладіть в неї тісто. Накрийте плівкою і рушником і дайте місці без протягів на 1,5 години мінімум. Тісто дуже сильно підніметься, майте це на увазі, вибираючи миску. Якщо додаєте добавки, то додайте їх в самому кінці замісу.
    Увімкніть духовку з листом всередині на 250 градусів. Нехай розігрівається і нагріває кухню. Ось така (на фото) принадність через 1,5 години.
    Поверхню столу добре посипте борошном. Викладіть тісто одним шматком. Місити його не потрібно. Злегка розправте і притисніть.
    Розділіть шкребком на чотири довгасті частини. Кожну трохи розтягніть і складіть втричі. Спочатку загорнувши до центру один край. Потім другий. Добре притисніть по центру долонею. Потім складіть уздовж навпіл і добре защипайте всі краї.
    Сформуйте довгастий батончик. Так само вчинити з іншими шматками. Викласти їх на рушник або пекарскую папір, рясно посипати борошном, накрити рушником і дати підійти 40-45 хвилин.
    Витягнути гарячий деко, накрити папером і акуратно перенести на нього чіабатту. При цьому, потягніть її вздовж і злегка притисніть по центру. Це додасть їй форму тапця. Відкрийте духовку, рясно і швидко обприскайте водою з пульверизатора і швидко поставте деко. Тепер зменшити температуру до 220 градусів.
    Випікайте, не відкриваючи духовку, 18-20 хвилин. Не більше! Навіть якщо Вам здається, що вона не пропеклась (не дуже золотиста), повірте, все нормально. Якщо передержите в духовці, то чіабата стане твердою.
    Фото і рецепт: Lesya_Dol