Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • З курячої печінки можна приготувати не тільки паштет, але і парфе. На відміну від паштету, консистенція парфе більш повітряна. Тому для подачі краще використовувати корзиночки або, як я, воловани з листкового тіста.
    Інгредієнти:
    куряча печінка - 400г; коньяк - 1.5 ст.л.; сіль - 1-2 щіпки; перець - за смаком; рослинна олія - 1 ч.л.; вершкове масло - 250г; листкове тісто (бездріжджове) - 1 упаковка; яйце - 1 шт.
    Курячу печінку очистити від плівок, жилок і, якщо є, жовчних бульбашок. Залити холодною водою і залишити на 2 години.
    Через 2 години відкинути печінку на друшляк і дати стекти воді повністю. Обсушенную печінка відбити кухонним молотком або ручкою ножа. Шматочки печінки повинні залишитися при цьому цілими.
    Відбиту печінку скласти в миску, посолити, поперчити, додати коньяк і рослинне масло. Прибрати в холодильник на 2 години.
    Перекласти печінку в жароміцну форму, накрити фольгою і поставити в піддон з гарячою водою. Перенести піддон в розігріту до 160 С духовку і готувати близько 1 години.
    Готова печінка покриється щільної скоринкою, але залишиться ніжно рожевою на зрізі. Дати печінці охолонути у формі, перекласти в друшляк, щоб скла вся рідина.
    Скласти печінку в миску і подрібнити занурювальним блендером до однорідності. Додати шматочки розм'якшеного вершкового масла. Розмішати спочатку виделкою.
    Потім збити печінку з маслом до легкої повітряної консистенції. Для цього використовуйте міксер з насадками для збивання білків.
    Для волованов листкове тісто розкачати товщиною приблизно 5 мм, вирізати парне число гуртків бажаного розміру. У половині гуртків вирізати отвір меншого діаметра.
    Викласти цілі кружки на лист, змастити краю білком, зверху на них покласти отримані кільця і змастити жовтком. Випікати валовани при температурі 180 З близько 20 хвилин.
    Коли готові воловани охолонуть, наповнити їх печінковим парфе (для цього краще використовувати корнетик).
    Автор: Олена Покровська