Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рецепт розсипчастого пирога з сирною начинкою. Пісочне тісто доводять до стану крихти і в такому вигляді укладають на дно форми і поверх начинки. Сир для начинки повинен бути сухим і розсипчастим. Як адепт вершкового масла в тісто ніякого маргарину!
    Інгредієнти для пісочного тіста:
    борошно - 250г;
    розпушувач - 1 ч.л.;
    вершкове масло - 150г;
    цукрова пудра - 100г;
    ванільна есенція - 1 ч.л.;
    для начинки:
    сир (розсипчастий, сухий) - 250г;
    цукрова пудра - 100г;
    яйце - 1 шт.
    Вершкове масло довести до кімнатної температури (воно має бути м'яким, пластичним) розтерти міксером з цукром. Додати борошно і, використовуючи насадки для тіста, вимісити розсипчасте крупитчатое тісто як на фото.
    На дно роз'ємною форми (діаметр 23 см) покласти лист пекарської папери. Бортики форми змастити вершковим маслом. Висипати у форму приблизно 2/3 тесту, розрівняти і злегка притиснути долонями.
    Для начинки сир змішати з цукровою пудрою. Збити в піну яйце і додати до сиру.
    Рівномірно розподілити сирну начинку на шар теста.На начинку висипати тісто, що залишилося, розподілити так, щоб сир опинився під шаром тесту.
    Злегка притиснути долонею. Випікати в попередньо прогрітій до 220 C духовці близько 25 хвилин. Готовий пиріг залишити у формі поки він не охолоне. Розрізати на шматочки і розкласти на тарілки.
    Автор: Олена Покровська