Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ну що може бути смачніше печива до чаю… Ви любите вівсяне печиво? Тоді цей варіант для вас. М'яке смачне печиво з начинкою із сиру… і маленьким сюрпризом всередині! Як сюрпризу я брала мигдаль і ягоди полуниці з лікеру. Полуницю ви цілком можете замінити іншими ягодами з варення. Уявіть, як здорово всім разом сидіти за чашкою чаю, відкушувати шматочок печива і радістю виявляти там маленький сюрприз. Адже заздалегідь не вгадаєш, що спіткається на цей раз - хрусткий горішок або ароматна ягода…
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 100 г
    Борошно вівсяне - 100 г
    Масло вершкове (в тісто - 90г; в начинку - 20г) - 110 г
    Сметана - 100 г
    Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    Цукор (в тісто - 20г; в сир - 40г) - 60 г
    Сіль - 1/4 ч. л.
    Сир - 100 г
    Мигдаль
    Ягода (з варення)
    Приготування:
    Для печива нам необхідно збити розм'якшене масло і сметану.
    Просіяти вівсяну та пшеничне борошно, додати розпушувач, сіль і цукор.
    Змішати масло і борошно. Замісити м'яке еластичне тісто.
    Розділити тісто на рівні частини розміром з великий волоський горіх. Скачати з цих шматочків кульки і поставити в холодильник на 30 хвилин.
    Для начинки сир змішати з пом ’ якшеним вершковим маслом і цукром. У мене сир зазвичай жирний і не вологий. Якщо у вас сир вологий, додайте в нього столову ложку крохмалю.
    Дістаємо наше тісто з холодильника. З кульки рукою розминаємо корж і в середину кладемо чайну ложку сирної начинки, зверху ставимо горіх або ягоди з варення.
    Защипываем корж і надаємо їй форму кульки. Ставимо в духовку на 25 хвилин при температурі 190*.
    Заварюйте чай і кличте рідних! Думаю, ви знайдете про що поговорити.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Лианда