Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей торт я приготувала на основі готових вафельних коржів. Торт вийшов смачний, м'який, але досить солодкий, як і всі торти з безе.
    Інгредієнти:
    * коржі вафельні - 1 упаковка з 6-ти аркушів (30 х 15 см);
    для безе:
    * 4 білка;
    * цукровий пісок - 1 склянка;
    для крему:
    * вершкове масло - 250 г;
    * згущене молоко - 1 банка (380 г);
    для прикраси:
    * волоські горіхи - 100 г;
    * цукровий пісок - 2 столові ложки.
    Білки від курячих яєць збити в піну з допомогою міксера. Продовжуючи збивати, в декілька прийомів додати цукровий пісок. Збивати до повного розчинення цукру в білкової піни (приблизно 3-5 хвилин).
    Вафельні листи покрити білкової масою (у мене вистачило на 4 аркуша).Выпекать коржі окремо в прогрітому до 100 градусів духовці протягом 1 години. Я розклала всі 4 аркуша на різні решітки і випікала їх в режимі конвекції.
    Поки сушаться безе, приготуємо карамелізовані горіхи. Волоські горіхи треба дрібно порубати ножем, пересипати їх на сковороду і смажити в протягом 2-3 хвилин.
    Потім посипати їх цукровим піском, продовжити гріти горіхи, поки цукор не розплавиться і не стане золотистою. Весь час потрібно досить енергійно заважати горіхи, щоб вони не підгоріли.
    Готові горіхи перекласти на тарілку тонким шаром і остудить.Приготовить крем. Розм'якшене масло збити міксером до пишної піни і в кілька прийомів ввести згущене молоко. Крем збивати до однорідності.
    Взяти вафельний лист без безе, змастити його кремом, посипати трохи горіхами, накрити вафельним листом з безе, змастити кремом, посипати трохи горіхами. І так далі, поки не закінчаться всі вафельні листи з безе.
    Останній лист вафельний з безе змастити кремом, рівномірно насипати всі залишилися горіхи. Боки торта обмазати кремом. Що залишився вафельний лист подрібнити і вийшла вафельною крихтою обсипати боки і верх торта.
    Вафельний торт прибрати в холодильник на декілька годин (наприклад, на ніч).
    Фото і рецепт: Господиня