Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Давним-давно я відкрила для себе, що оладки з морквою або кабачками набагато смачніше, ніж без них. Сьогодні пропоную вам додати моркву до тесту для кексів. Вони вийдуть набагато смачніше і корисніше. Не потрібно говорити, що чим якісніше ви візьмете борошно, тим краще вийдуть кекси, виробництво борошна халтури не терпить.
    Інгредієнти (на 13 штук):
    2 моркви
    2 натурального йогурту
    1 яйце
    140 гр. муки
    1 столова ложка цукру
    1 пакетик дріжджів в порошку
    2 столові ложки насіння кунжуту
    2 столові ложки оливкової олії
    щіпка мускатного горіха
    будь-яке густе варення або джем
    листочки м'яти
    Як приготувати морквяні кекси:
    Збиваємо яйця. Додаємо поступово цукор, продовжуємо збивати. Поступово вводимо в масу йогурт, масло, дрібку мускатного горіха і терту моркву. Все добре перемішуємо.
    Окремо змішуємо борошно і дріжджі, додаємо їх до суміші.
    На сковороді смажимо насіння кунжуту.
    Формочки для кексів розставляємо на деку для випікання, наповнюємо тестом. Посипаємо кекси зверху насінням кунжуту (обережно, не чіпайте їх руками).
    Ставимо в духовку й випікаємо при температурі 185 ° С протягом 15 хвилин.
    Подаємо теплими. Прикрашаємо листочками м ’ яти, можна подати з варенням або джемом.
    Рада
    Щоб яйця добре взбивались, беріть свіжі яйця і збивайте їх, коли вони будуть кімнатної температури. Тому рекомендується дістати їх з холодильника за кілька хвилин до цього.