Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це заготовка для тих, хто стежить за своєю фігурою, але все таки любить смачно поснідати або перекусити. Чудові хрусткі криспы, що складаються лише з корисних інгредієнтів, готуються без жиру і яєць. Заготовку для таких криспов можна (і потрібно! - про це в рецепті) зберігати в морозилці, дістаючи і використовуючи стільки, скільки ви готові з'їсти. Так у вас завжди під рукою буде надзвичайно смачний і корисний сніданок або перекус для вас і ваших дітей.
    Інгредієнти
    Борошно - 1 3/4 склянки.
    Пластівці вівсяні - 1/2 склянки.
    Сода - 2 ч. л.
    Сіль - 1/2 ч. л.
    Кориця - 1 ч. л.
    Гвоздика - 1/2 ч. л.
    мускатний Горіх - 1/4 ч. л.
    Йогурт (можна замінити кефіром або кислим) - 2 склянки.
    коричневий Цукор - 1/4 склянки.
    Мед - 1/4 склянки.
    Ізюм - 1 склянка.
    Горіхи волоські (або будь-які інші; рубані) - 1/2 склянки.
    гарбузове Насіння - 1/2 склянки.
    Кунжут - 1/4 склянки.
    Насіння (льону) - 1/4 склянки.
    Насіння соняшника - 1/4 склянки.
    Приготування:
    розігрійте Духовку до 180 гр. Форми для випічки змастіть або вистеліть папером для випічки. Я використовувала 8 форм для мафінів об'ємом 150 мл. Найпростіше зробити в прямокутної форми (або формах) для кексу.
    У великій мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, соду, спеції і сіль. Додайте йогурт, коричневий цукор і мед, перемішайте. Потім додати родзинки, горіхи, кунжут і насіння, перемішайте.
    Влити тісто в підготовлену форму або форми, залишаючи 2-3 см до краю, бо тісто пристойно піднімається. Випікайте 20-35 хвилин (залежно від розміру форм) до сухий зубочистки. Дайте "кексам" трохи охолонути, а потім вийміть їх з форм.
    Дайте охолонути до кімнатної температури. Потім покладіть в пакет або щільно закрыващийся контейнер і приберіть в морозилку як мінімум на 45 хвилин або до кількох місяців. Таке охолодження допоможе нам нарізати максимально тонкі скибочки для криспов.
    розігрійте Духовку до 120 гр. Лист (або листи, якщо будете готувати відразу всі) вистеліть папером для випічки. "Кекси" наріжте настільки тонкими скибочками, наскільки це можливо і викладіть в один шар на деко/дека.
    Відправте в духовку на 15-20 хвилин, потім переверніть кожну скибочку і ще на 10 хвилин в духовку. Дайте застигнути. Зберігайте в воздухонепроницаемом контейнері.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: dolphy