Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Тісто:
    вершкове масло - 100 гр;
    сир - 125 гр;
    яйце - 1 шт;
    сода, гашене оцтом - 1/2 ч.л.;
    борошно - 1 склянка;
    цукор - 2 ч.л.;
    сіль - на кінчику ножа.
    Начинка:
    сир сулугуні - 350 гр;
    сметана - 2 ст.л.;
    яйце - 1 шт;
    часник - 2 зубчики.
    насправді сюди підійде будь-який сир, але якщо ви купуєте спеціально, беріть сулугуні або бринзу, вони найкраще в цьому брикеті. Також в начинку можете додати улюблену зелень, я часто роблю з кропом.
    Трьох холодне вершкове масло на крупній тертці.
    Додаємо сир і перемішуємо вилкою.
    Вбиваємо яйце і знову перемішуємо. Потім додаємо гашене соду і втручається її в тісто.
    Борошно просіваємо разом із сіллю й цукром в миску до "сухим" інгредієнтів.
    Замішуємо тісто. Довго м'яти його не потрібно.
    Займемося начинкою. Трьом сир на крупній тертці.
    Потім перемішуємо з яйцем, а потім зі сметаною. Витискаємо туди часник і розмішуємо. Спробуйте на сіль. У випадку з сулугуні я ніколи не досаливаю, з бринзою тим більше, а з звичайним сиром буває.
    Форму для випічки змащуємо рослинним маслом.
    Тісто ділимо на 2 рівних шматка.
    Трохи змоченими в холодній воді руками розподіляємо 1 шматок тіста по дну форми. Тісто дуже ніжна, тому вологі руки нам на допомогу.
    Викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її.
    З верхнім шаром тесту буде трохи складніше, тому що за начинку його важче розподіляти, ніж по твердому дно форми. Я на вазі між долоньок роблю максимально можливу млинець, кладу його в центр і підтягую краю.
    Нічого страшного, якщо будуть дірки. Можете тим самим зайнятися на переверненої мисці з широким дном, наприклад, а потім перекласти на пиріг.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
    Коли пиріг охолоне, можна різати.
    до Речі, він дуже смачний, як теплий, так і холодний.
    Фото і рецепт: Ольга