Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    вівсяні пластівці дрібного помелу - 1 склянка (у мене "Ясно сонечко" №3);
    борошно - 2/3 склянки;
    розпушувач - 1 ч.л.;
    вершкове масло - 100 гр;
    холодне молоко - 1/4 склянки;
    сіль;
    кабачок - 1 або 2 маленьких;
    болгарський перець - 1 шт;
    цибуля порей - 10 см;
    цибуля - 1 шт;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    прованські трави - 1 ч.л.;
    вершки - 1 склянка;
    яйця - 2 шт;
    сир - 150 гр.
    Для зовсім "лайт" варіанти заберіть з заливки сир. Я дозволила собі радість.
    кухонний комбайн відправляємо вівсяні пластівці, борошно, олія, розпушувач, молоко і 1/2 ч.л. солі. Перемішуємо.
    Тісто повинно скататься в кулю. Якщо цього не сталося, додайте ще трохи борошна. До речі, воно чудово смачно пахне!
    У форму діаметром 26 см викладаємо тісто і розминаємо його пальцями по дну, формуючи досить високі борти. Ставимо в холодильник хвилин на 20-30. Поки займемося начинкою.
    Нарізаємо порей колечками, звичайний цибулю смужками.
    На розігрітій з оливковим маслом сковороду обсмажуємо цибулю пару хвилин.
    Поки нарізаємо перець тоненькою соломкою.
    Відправляємо його до цибулі. Ще пару хвилин смажимо.
    Кабачок ріжемо тонкими пластинками.
    Відправляємо його в сковорідку. Посипаємо прованськими травами. Перемішуємо, накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, помішуючи. В середині часу посолимо.
    Коли овочі стануть м'якими - готово. Тим часом дістанемо наше тісто з холодильника і відправимо його в розігрітій до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
    Зробимо заливку. Виливаємо вершки в миску, туди ж відправляємо яйця, додаємо щіпку солі, перемішуємо.
    Сир трьом на крупній тертці.
    Відправляємо його в вершки.
    Дістаємо наше рум'яне тісто з духовки.
    Наповнюємо його начинкою.
    Зверху заливання. І знову в духовку хвилин на 20-25, дивіться.
    До золотистого кольору.
    Даємо трохи охолонути. Проводимо ножем вздовж стінок форми і відкриваємо її. Їмо.
    до Речі, холодний він теж винятково смачний!
    Фото і рецепт: Ольга