Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Захотілося приготувати смажені пиріжки, але з тестом возитися було лінь. Від цієї ліні і народився такий простий і симпатичний рецепт.Лепешка м'яка і ароматна, тісто пористу. Щавель не змішується з тістом, а лежить у середині окремим шаром начинки.
    приготування цього рецепту Є 2 важливих моменти.
    1. Сковорода повинна бути з гарним антипригарним покриттям.
    2. Щавель для начинки не повинен бути мокрим, інакше при смаженні почне витікати і підгорати сироп.
    СКЛАД:
    2 ст ложки рослинної олії для смаження
    ТІСТО:
    1 яйце, 1~2 ст ложки цукру, 50г сметани, 2 ст. ложки борошна (50г), 0,5 год ложки розпушувача, щіпка соди, щіпка солі
    НАЧИНКА:
    150~200г щавлю, 3 ч ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю
    Начинка
    Щавель вимити, викласти на рушник і дати йому обсохнути.
    Відрізати жорсткі стебла.
    Довільно нарізати.
    Поставити на 1 хвилину в мікрохвильову піч, щоб щавель втратив свій обсяг.
    Трохи остудити і підмішати до щавелю цукор і крохмаль.
    Тісто
    яйце Збити з цукром, сіллю і сметаною.
    Додати соду, сіль, розпушувач і борошно.
    Повинно вийти не дуже рідке тісто, що ллється.
    У сковороді на невеликому вогні розігріти олію.
    Вилити трохи менше половини тіста і розподілити по дну сковороди.
    На тісто рівним шаром викласти начинку.
    За допомогою ложки полити начинку тістом так, щоб весь щавель був покритий тестом.
    Закрити сковороду кришкою.
    Через 1,5~2 хвилини, коли низ коржі підрум'яниться, а верхнє тісто схопиться і перестане бути рідким, обережно перевернути коржик.
    Смажити на другій стороні під кришкою ще 1 хвилину.